Пинзеник хоче почистити українську мову, а президент – зарплати вчених

Вівторок, 7 лютого 2006, 14:57

Міністр фінансів Віктор Пинзеник хоче, щоб слова "пільга" в українській мові взагалі не було.

Про це він заявив на прес-конференції, присвяченій звіту Міністерства фінансів за рік діяльності, повідомляє Ліга.

Пинзеник зазначив, що одним з основних завдань Міністерства фінансів було забезпечення рівності умов оподатковування.

"До 2005 року у нас діяли десятки законів, що встановлювали за галузевою або за територіальною ознаками масу податкових преференцій окремим суб'єктам господарювання", - заявив міністр фінансів.

НОВИНИ ТаблоID

"Це дискредитувало вітчизняного виробника, це приводило до втрат бюджету, це спотворювало конкуренцію, це вбивало інвестиційний клімат", - додав він, зазначивши, що більшість цих податкових пільг торік вдалося скасувати.

Пинзеник упевнений, що зміна умов оподатковування вбік їхнього вирівнювання істотно вплинула на реалізацію ще однієї мети Мінфіну - обмеження обсягів тіньової економіки.

У той же час президент Віктор Ющенко підписав закон, відповідно до якого допомога малозабезпеченим родинам буде надаватися навіть у випадку, якщо в їхньому володінні є земельні ділянки більш 0,6 га, що через причини, які не залежать від цих родин, не приносять прибуток.

За інформацією прес-служби президента, 18 січня за закон проголосував 301 депутат. Закон набирає чинності з 1 січня 2007 року.

Раніше в наданні державної соціальної допомоги могло бути відмовлено, а виплата призначеної допомоги могла бути припинена, якщо у власності або володінні малозабезпеченої родини була земельна ділянка площею більш 0,6 га.

У той же час Верховна Рада прийняла в новій редакції, частково підтримавши пропозиції президента, закон про внесення змін у закон про наукову і науково-технічну діяльність.

Раніше президент наклав вето на закон, прийнятий парламентом 25 листопада 2005 року, і повернув його до ВР зі своїми пропозиціями.

Депутати підтримали пропозицію президента і врахували в законі норму, відповідно до якої зарплата науковців складається з посадового окладу, премій доплати за наукові ступені, вчені звання, надбавки за стаж науково і науково-педагогічної роботи та інших надбавок, доплат і винагород за наукову і науково-педагогічну діяльність.

Проте із закону було вилучено норму про те, що в зарплату, за якою обчислюється пенсія, входять також і виконання наукових праць за договорами і контрактами, оплата по яких здійснюється за кінцевим результатом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...