Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура не знає, чиє тіло фігурує в суді у справі Гонгадзе?

Середа, 8 лютого 2006, 10:01

На сьогодні не можна стверджувати, що у справі за обвинуваченням у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе фігурує його тіло.

Про це в інтерв'ю "Комерсант-Україна" сказав начальник відділу підтримки державного обвинувачення в судах Генпрокуратури Володимир Шилов.

"Розумієте, ми щойно приступили до вивчення доказів, які надало слідство. Ми фактично ще навіть до кінця не вислухали свідчення хоча б одного підсудного. Сьогодні не досліджено матеріали експертиз, не допитано експертів. І я не маю права стверджувати, чиє це тіло", - сказав він.

НОВИНИ ТаблоID

Шилов не виключив, що у зв'язку з цим одна зі сторін справи може замовити ще одну експертизу тіла Гонгадзе.

Представник Генпрокуратури також відзначив, що, як досліджуваний об'єкт у справі, яка перебуває в суді, відсутня голова Гонгадзе.

"Є інші докази, є маса експертиз. Є інші об'єкти, що досліджуються…Слідчі провели колосальний обсяг роботи із залученням військовослужбовців. Вони місце виявлення трупа практично перерили і знайшли там інші голови, інші кістки, що не належать до цієї події", - розповів він.

Також, за словами Шилова, у списку обвинувального висновку немає екс-президента Леоніда Кучми й інших колишніх високопосадовців.

"Однак, ви чули, що Федуром було заявлене клопотання про допит низки високопосадовців. Воно не було відхилено, а процедурою встановлено, що до питання про допит цих осіб суд може повернутися", - сказав він, зазначивши, що не бачить необхідності в їхньому залученні на цій стадії розгляду справи.

Відповідаючи на питання, чи цікавляться долею справи "високі чини", Шилов відповів:

"Вони не дзвонять, я іноді їм дзвоню. Кажу, от ми на такій-то стадії процесу. Я інформую, але мене ніхто не попереджав, що я маю доповідати, радитися. У суді я спеціально не виходжу з зали засідань, щоб потім не було дорікань, що хтось нам вказує".

За його словами, він зокрема спілкується з генпрокурором, однак не прямо, а через його заступника Віктора Кудрявцева, який курує справу.

Говорячи про фігуранта справи, генерал-полковника міліції у відставці Едуарда Фере, який з 2003 року перебуває у комі, Шилов зазначив, що "як фігурант з цієї справи він ніде не фігурує, і з урахуванням стану здоров'я його ніхто не допитував".

За словами представника Генпрокуратури, усього в справі Гонгадзе планується допитати 47 осіб, допит кожного з яких має займати не більше двох-трьох днів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...