Івченко відправив РосУкрЕнерго назад Путіну

Середа, 8 лютого 2006, 10:47

Керівник НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко заявляє, що юридично українська сторона не представлена в компанії "РосУкрЕнерго".

Про це він сказав, коментуючи заяву президента Росії Володимира Путіна про те, що нібито 50% в "РосУкрЕнерго" належить українській стороні, повідомляє прес-служба "Нашої України".

НОВИНИ ТаблоID

"Те, що там точно юридично не представлена українська сторона, то це факт, але про домовленості, які були там, можуть сказати ті, хто був раніше", - сказав Івченко.

За його словами, коли українська сторона пропонувала російській стороні ще на початку створити нове підприємство по 50% між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром", російська сторона відмовилася, пославшись на те, що схема з "РосУкрЕнерго" їх повністю задовольняє.

Як відомо, у вівторок Путін заявив, що 50% "РосУкрЕнерго" належать Україні. Раніше президент України Віктор Ющенко заявляв, що серед власників "РосУкрЕнерго" немає жодної української державної структури.

На сьогодні відомо, що половина акцій "РосУкрЕнерго" належить "Газпрому", а решта формально знаходиться у власності Raiffeisen Investment AG (Австрія), але він лише представляє приватних осіб, які своїх імен не розголошують.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування