Свої проблеми головний з виборів буде вирішувати у Верховній Раді

Середа, 8 лютого 2006, 14:59

Верховна Рада має намір заслухати інформацію голови Центральної виборчої комісії щодо ходу підготовки до виборів і про стан реалізації виборчого законодавства.

Пропозицію заслухати інформацію голови ЦВК вніс спікер парламенту Володимир Литвин у середу в ході засідання погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій і комітетів.

НОВИНИ ТаблоID

У свою чергу, присутній на засіданні голова ЦВК Ярослав Давидович попросив у лідерів фракцій дати йому можливість виступити не тільки на погоджувальній раді, але і з парламентської трибуни.

Голова Центвиборчкому пояснив своє прохання тим, що до голосування залишилося 45 днів, а ЦВК зіштовхнулася з низкою проблем, частина з яких вимагає врегулювання, у тому числі - законодавчого.

Давидович поінформував депутатів, що кількість виборців, за уточненими даними, скоротилася на 849 тис. у порівнянні з попередніми виборами.

В інтерв'ю журналістам Давидович сказав, що на виборчих дільницях буде два списки виборців, як того вимагає закон про вибори народних депутатів і закон про вибори депутатів у місцеві органи влади.

За його словами, депутатам також буде запропоновано розглянути питання зі створення нових виборчих дільниць у зв'язку зі зменшенням кількості виборців на одній ділянці з 3 тис. громадян до 2,5 тис.

Давидович повідомив, що в середу зустрічався з президентом Віктором Ющенком й обговорив з ним питання матеріально-технічного забезпечення голосування в день виборів.

За його словами, президент дав доручення з цього питання, зокрема, перевірити забезпеченість комп'ютерною технікою виборчих комісій.

Учасники погоджувальної ради також прийняли рішення про створення спеціальної комісії парламенту з моніторингу за виборами.

Ліга, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування