ПРОКУРАТУРА ЗНОВУ ВЗЯЛАСЯ ЗА ЯНУКОВИЧА

Середа, 8 лютого 2006, 19:28

Прокуратура Донецької області відновила слідство у справі про можливу фальсифікацію інформації про зняття судимостей з лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

Про це на прес-конференції в середу в Донецьку заявив прокурор Донецької області Олексій Баганець.

За його словами, Генпрокуратура вважає, що облпрокуратура передчасно закрила розслідування цієї справи.

"Генпрокуратура на початку року витребувала цю справу, вивчила. На їхню думку, ми це рішення (про закриття кримінальної справи) ухвалили передчасно. Вони нам дали конкретні письмові вказівки. На сьогоднішній день слідство у справі відновлено, ми сьогодні виконуємо вказівки Генпрокуратури, тобто проводиться слідство", - повідомив Баганець.

НОВИНИ ТаблоID

У той же час прокурор області заявив, що прокуратура, закриваючи цю справу, вчинила правильно і законно в зв'язку з тим, що були опитані всі заплановані особи, які мали відношення до цієї справи.

"По цій справі пророблено величезний обсяг роботи, але причина одна, чому на 100% не можна сьогодні давати гарантію будь-якому рішенню, це те, що відтоді пройшло занадто багато часу", - сказав Баганець.

"Ми розслідували законність судових рішень, винесених у 78-му році (1978 рік). Тому природно, що з запланованих осіб, яких ми збиралися допитати, нам вдалося допитати лише кількох людей. Наприклад, членів президії Донецького облсуду, немає вже в живих", - повідомив прокурор.

За його словами, ті члени президії, яких вдалося допитати, не пам'ятають подій тих днів.

За словами прокурора, слідство не змогло знайти багато документів по цій справі, зокрема оригінали документів, постанови засідання президії обласного суду.

За його словами, у ході розслідування були зроблені всі слідчі дії і слідчим було прийняте рішення про закриття цієї кримінальної справи у зв'язку з тим, що по ній не встановлено достатніх даних, щоб говорити про те, що постанови президії облсуду 1978 року по цим двох кримінальних справах, були сфальсифіковані.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...