Ющенко закликав не боятись привидів

Четвер, 9 лютого 2006, 10:32

Президент Віктор Ющенко закликає депутатів відмовитись від практики, яка існувала до помаранчевої революції.

"Невдачі останніх років були пов’язані з нерозумінням власних ресурсів та можливостей, прийняттям для себе хибних цілей, поверхневим самовизначенням у світі", - сказав Ющенко, виступаючи перед парламентом в четвер.

"Була ситуація, коли Південь і Схід України вже не міг без Росії, а Захід спав і марив Європою. Київ перетворився на центр боротьби за владу. Це відбувалося, поки народ не об’єднався. Ми змінили логіку процесів у державі і в цілому регіоні. Сьогодні не можна допустити, щоб привиди минулого визначали наші мотиви та політичні цілі", - зазначив Ющенко.

НОВИНИ ТаблоID

"Ми всі мусимо відмовитись від пут минулого, а це відмовитись від виключно української практики - вранці домовлятися, а ввечері домовленості порушувати", - зазначив Ющенко.

"Партійна розробленість – одна з базових політичних проблем нації. Відмовитись від провокативного мусування, особливо перед виборами, тем, які хоч на йоту розділяють українське суспільство, чи то мова про релігію, мову, федералізацію НАТО та інше", - вважає президент.

Він закликає "відмовитись від політики подвійних стандартів". "Коли для прикладу, сповідується з одного боку ставлення до змін до Конституції як до священної корови, а з другого боку (йде) блокування роботи Конституційного Суду", - додав Ющенко.

На його думку, "слід припинити боротися один з одним за контроль над старою владною машиною".

"Досить бігати за вчорашніми цілями, постійно доганяючи чийсь розвиток, намагаючись комусь сподобатися, копіювати чуже. Це не наш шлях, це шлях в нікуди. Сьогодні для нас стоїть питання реалізація нашої місії, консолідації багатоетнічної нації України та формування реалістичної власної стратегії розвитку", - зазначив президент.

Своїм першочерговим завданням, як президента, Ющенко бачить "проведення системи фундаментальних інфраструктурних реформ для творення України як суверенної держави, життя якої визначається європейськими цивілізаційними координатами, а розвиток спрямований від соціально-економічної периферії до центру світового співтовариства".

Ющенко також вважає, що Україні призначено бути основою інтеграційних процесів у регіоні Центрально-Східної Європи для забезпечення стабільності в ньому.

"Переконаний, саме Україні історично призначено бути основою інтеграційних процесів у регіоні Центрально-Східної Європи, стабільність якого є важливою не тільки для континенту, але й цілого світу", - сказав він.

"Українці стануть нацією, яка запропонує світові високі духовні цінності, нові зразки демократичної культури, міжнаціональної єдності і міждержавного діалогу", - підкреслив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування