Ющенко збирається стати регіональним лідером

Четвер, 9 лютого 2006, 11:27

Пріоритетом міжнародної політики України на 2007 рік є створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

Про це заявив президент Віктор Ющенко, виступаючи зі щорічним зверненням до парламенту.

За його словами, у 2005 році для поглиблення євроінтергації було зроблено більше, ніж за всю історію нашої незалежності.

"Наступні кроки України в сфері європейської інтеграції продиктовані передусім національними інтересами. Це створення зони вільної торгівлі з ЄС у 2007 році, укладення Європейської угоди про асоціації в 2008 році", - сказав президент.

НОВИНИ ТаблоID

"Потім, після виконання Копенгагенських критеріїв вступу в ЄС, набуття повноправного членства в цій організації", - додав Ющенко.

Водночас, він сказав, що на двосторонньому рівні Україна і надалі використовуватиме потенціал стратегічного партнерства з Росією і підтримуватиме добрі взаємовідносини з іншими країнами-сусідами.

"Бути присутніми там, де є наші стратегічні інтереси", - запевнив президент.

"2005 рік можна сміливо занести в актив і у відносинах з такими нашими партнерами, як США, Польща і Румунія. Сподіваюся, що 2006 рік ознаменується прийняттям стратегічно важливих рішень у взаєминах з цими державами", - наголосив Ющенко.

Він відзначив, що зараз на порядку денному стоїть визнання України країною з ринковою економікою в рамках антидемпінгового законодавства США, підписання відповідного протоколу в рамках процесу оформлення членства України у СОТ.

Ще одним важливим завданням Ющенко назвав утвердження України як регіонального лідера, згадавши при цьому заснування Спільноти демократичного вибору в балто-чорноморсько-каспійському регіоні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування