Єханурова і Семенюк не змогли узаконити

Четвер, 9 лютого 2006, 18:50

Верховна Рада ухвалила зміни до закону про податок з доходів фізичних осіб, щодо операцій з продажу сільгосппродукції.

За закон проголосувало 306 депутатів з 397, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Закон встановлює, що одержувач доходів від відчуження сільгосппродукції, вирученої або зробленої на визначених земельних ділянках, подає податковому агенту довідку про своє право на отримання доходу у джерела його виплати без стягнення податку.

Водночас Верховна Рада відхилила закон про Кабінет міністрів, повернутий у парламент із пропозиціями президента.

За пропозицію подолати вето президента на цей закон проголосували 66 депутатів з 396.

НОВИНИ ТаблоID

Відповідно до регламенту, для подолання вето президента необхідно 300 голосів депутатів. Таким чином, закон вважається відхиленим.

Верховна Рада також не змогла подолати вето президента на закон про Фонд державного майна.

За подолання вето на цей закон проголосували 246 депутатів з 392, що зареєструвалися. Водночас парламент не підтримав пропозицію президента відхилити цей закон. Цю пропозицію підтримали всього 23 депутата.

У законі визначається відповідно до Конституції України, правові основи діяльності ФДМ, його статус, функції, повноваження і порядок їхнього здійснення.

Крім того, Верховна Рада не змогла подолати вето президента на зміни до державного бюджету на 2006 рік щодо пільг для "дітей війни".

За відхилення вето проголосували 246 депутатів, з 377, що зареєструвалися.

Парламент також відмовився підтримати пропозицію президента відхилити цей закон. Пропозиція набрала 15 голосів.

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин запропонував уряду, профільному комітету і керівникам фракцій ще раз зустрітися й обговорити це питання для того, щоб ухвалити по ньому рішення.

Законом пропонується відновити дію норм закону про соціальний захист дітей війни щодо права осіб, яким на момент закінчення Другої світової війни (2 вересня 1945 року) було менше 18 років, на 25-у знижку при платі за користування комунальними послугами (газом, електроенергією й ін.).

Президент відзначав, що для реалізації запропонованих змін необхідно виділяти з держбюджету в 2006 році більше 12 млрд. грн., а в законі про держбюджет-2006 на реалізацію закону про соціальний захист дітей війни передбачено тільки 700 млн. грн.

На його думку, запропоновані зміни не відповідають Конституції і Бюджетному Кодексу щодо прагнення держави до збалансованості держбюджету..

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування