Депутати хочуть ще раз звільнити віце-прем'єра

Четвер, 9 лютого 2006, 19:25

У Верховній Раді зареєстрований проект постанови про звільнення В'ячеслава Кириленка з посади віце-прем'єра.

У числі авторів проекту постанови, розміщеної на офіційному сайті парламенту, значаться член фракції Компартії Василь Хара, член фракції "Наша Україна" Лілія Григорович.

Водночас у прес-службі "Нашої України" повідомили, що Лілія Григорович не вносила таку постанову. "У разі, якщо підтвердиться, що під ним стоїть підпис Григорович, будуть підстави для звинувачень у фальсифікації документів", - сказала вона

У пояснювальній записці до проекту зазначено, що рішення про звільнення Кириленка прийняте на підставі перевірки діяльності фонду соцстрахування по тимчасовій непрацездатності.

НОВИНИ ТаблоID

11 січня парламентський комітет з питань соцполітики і праці на підставі звернень громадян, медустанов і депутатів щодо зриву в 2006 році оздоровлення, застрахованих фондом соціального страхування по тимчасовій непрацездатності, створив комісію з перевірки його діяльності.

8 лютого на засіданні комітету робота дирекції фонду була визнана незадовільною, а за результатами обговорення було вирішено подати на розгляд проект постанови про звільнення Кириленка.

У документі відзначається, що 26 липня 2005 року при призначенні правлінням фонду директора виконавчої дирекції фонду Андрія Міщенка були допущені порушення, оскільки він не має 5-річного стажу роботи в соціальній сфері.

"Це відбулося завдяки безпринципності більшості членів правління, протекціоністської політики органу держнагляду в особі міністра праці і соціальної політики В'ячеслава Кириленка, що безпосередньо був присутній на засіданні правління фонду, представляв і настійно рекомендував погодити кандидатуру Андрія Міщенка на посаду директора виконавчої дирекції фонду", - говориться в записці.

Крім того, підкреслюється, що втручатися в роботу фонду Кириленко почав, будучи міністром праці і соцполітики.

Комітет відзначив пряме втручання Кириленка в діяльність фонду через Міщенка. У записці говориться, що кадрова політика "безпосередньо координується віце-прем'єром, що призвело до порушення діяльності фонду як самокерованої організації і невиконанні його обов'язків перед громадянами".

Члени комітету вважають, що результати перевірки свідчать про наявність у діях Кириленка ознак злочинів, передбачених статтями 344 (втручання в діяльність державного діяча), 351 (перешкоджання діяльності народного депутата і депутата місцевої ради), 364 (зловживання владою або службовим становищем), 365 (перевищення влади або службових повноважень).

У зв'язку з цим вони звернулися до правоохоронних органів і пропонують звільнити Кириленко з посади. передає "Інтерфакс-Україна".

10 січня депутати підтримали постанову про звільнення уряду прем’єра Юрія Єханурова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...