"Штурмовик" Януковича думає, що його охоронця вбили на замовлення

Середа, 1 березня 2006, 10:08

Екс-ректор Національної академії податкової служби Петро Мельник вважає загибель свого охоронця Романа Лотюка вбивством на замовлення.

"Я на 100 відсотків впевнений, що це не самогубство, а вбивство. Правоохоронні органи повинні знайти вбивцю і замовника цього злочину. Роман не збирався покінчити життя самогубством, він збирався навчатися у вузі і забезпечувати свою сім'ю", - сказав Мельник УНІАН.

Він додав, що у Лотюка не було батька, а мати – глухоніма.

Екс-ректор Податкової академії називає смерть Лотюка "дивним збігом".

"Коли я законно намагався зайняти своє робоче місце в академії, Роман був поряд зі мною. За наказом керівництва академії нова охорона "Беркут" била людей палицями і застосовувала сльозогінний газ. Чому "Беркут" перебував у навчальному закладі, і чому ректор підписав незаконний договір з новою охороною?", - поцікавився він.

За словами Мельника, Лотюка попереджали про можливе відкликання ліцензії охоронної служби "Пересвіт", якщо той не відмовиться від подальшої охорони екс-ректора академії. "Це цікавий збіг", - наголосив він.

Екс-ректор також висловив жаль, що зараз у нього "немає жодних ресурсів для проведення незалежного розслідування" факту смерті Лотюка.

Раніше "Комерсант" писав, що за даними міліції, Лотюк покінчив життя самогубством, вистріливши собі в голову гумовою кулею.

Водночас колеги Лотюка сумніваються в тому, що він пішов з життя за власним бажанням. За їхніми словами, Лотюк тримав пістолет у руці, якою ніколи не користувався при стрілянині.

Зокрема президент фірми "Пересвіт" , у якій працював Лотюк, Андрій Старовойт сказав, що в загиблого не було жлдних особистих проблем, перед смертю він не виглядав похмурим, і ніщо не вказувало на його намір покінчити із собою.

"О 17.00 він дзвонить на швейну фабрику, щоб з'ясувати, чи готова нова форма для його підлеглих, займається робочими питаннями і раптом через три години вчиняє самогубство. Це як мінімум дивно", – заявив Старовойт.

Тіло Лотюка було знайдено 22 лютого, у руці загиблий стискав пістолет, біля вуха було видно слід від пострілу.

Співробітники оперативно-слідчої групи, які прибули на виклик, установили, що постріл було зроблено з особистої зброї Лотюка. Подія була зареєстрована як самогубство.

На даний момент міліція проводить розслідування, установлюючи факти, що можуть послужити підставою для порушення кримінальної справи. Судово-слідча експертиза мала завершитися у вівторок, однак її результати поки невідомі.

Читайте також про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори"

Ні Ющенко, ні Янукович не обійдуться без Литвина

Для Тимошенко Ахметов - остання надія

На виборах у Києві з'явився віртуальний блок?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...