Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров сказав, що не займатиметься доброчинністю

Середа, 1 березня 2006, 11:44

Прем'єр Юрій Єхануров обіцяє, що його уряд не буде займатись реприватизацією.

"Ми підтверджуємо курс на визнання результатів реприватизації і з повагою відносимося до неоспорених у судах прав власності", - сказав Єхануров під час засідання уряду за підсумками 2005 року.

Водночас прем'єр сказав, що "уряд вимагатиме неухильного дотримування новими власниками інвестиційних зобов'язань і сумлінної сплати податків".

Єхануров також оголосив пропозицію уряду щодо незаконно виданих ліцензій на видобування нафти та газу. "Ми повинні розглянути всі діючі газові родовища, і там, де іде робота, де відповідально працюють, де вкладаються кошти – там можливо мирова угода за умови відшкодування державі понесених нею витрат", - сказав Єхануров.

Іншим сценарієм прем'єр назвав анулювання виданих ліцензій.

За його словами, протягом 2004 року з порушенням законів було видано 579 ліцензій, із яких 66 стосувалися нафти та газу.

"Держава має право вимагати відшкодування всього того, що вона витратила, оскільки вона вклала близько 4,5 млрд. гривень, для того, щоб ці родовища можна було експлуатувати", - сказав Єхануров.

Єхануров назвав завданням уряду підвищення власного видобутку газу до 30 млрд. кубометрів газу на рік. Досягнути цього він планує за допомогою експлуатації родовищ у шельфі Чорного моря.

За словами прем'єра, 25 березня будуть відкриті конверти учасників конкурсу на право видобування та розподіл газу, який знаходиться в межах Прикерчинської ділянки континентального шельфу Чорного моря

Єхануров повідомив, що подали заявки 15 претендентів, серед яких відомі світові компанії "Хантойл", "Шеврон", "Шелл".

Єхануров наголосив на тому, що уряд боротиметься з нерозрахунками за газ та електроенергію.

"Це – доброчинність, яку ми не можемо собі дозволити. Кожен в країні повинен чітко зрозуміти – епоха безоплатних енергоносіїв закінчилася назавжди", - сказав Єхануров.

Для участі в засідання уряду за підсумками 2005 до Кабінету Міністрів прибули президент Віктор Ющенко і спікер Володимир Литвин.

Українська правда

Читайте також про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори"

Ні Ющенко, ні Янукович не обійдуться без Литвина

Для Тимошенко Ахметов - остання надія

На виборах у Києві з'явився віртуальний блок?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування