Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До кучмівського мера збирають лікарів, а до Литвина звозять лісників

Середа, 1 березня 2006, 12:21

В лютому збільшилась кількість використання адмінресурсу чиновниками різного рівня на користь різних політичних сил.

Про це йдеться в прес-релізі Комітету виборців, поширеному в середу.

При цьому особливості використання адміністративного ресурсу не змінились: адмінресурс залишається несистемним та розпорошеним; як і раніше помічено використання адмінресурсу на користь багатьох партій/блоків, зазначають експерти.

"Це в повній мірі стосується і тих партій чи блоків, що знаходяться в опозиції до центральної влади і звинувачують її в використанні адмінресурсу. В більшості випадків важелі адміністративного впливу використовуються для проведення агітації за той чи інший блок чи партію", - зазначає КВУ.

Так, наприклад, 14 лютого начальник міського управління охорони здоров'я Запоріжжя Надія Севальнева скликала головних лікарів та завідуючих відділень лікарень міста і зажадала, "щоб в лікарнях жодного кандидата на посаду міського голови, окрім діючого мера Карташова, не було".

13 лютого виконавчий директор національного заповідника "Переяслав" Глушко збирала в Київській області підписи на підтримку списку блоку "ПРП-Пора" із залученням підлеглих і застосуванням тиску. Заяву про порушення ТВК по суті не розглянула.

1 лютого в приміщенні концертного залу "Плеяда" за бюджетні кошти, в робочий час проводилася зустріч керівників закладів охорони здоров’я із колишнім міністром Поліщуком за участі держслужбовців (начальник обласного управління охорони здоров’я пан Жупанов – керівник Вінницької міської організації НСНУ) .

Під час заходів роздавалася агітаційна література блоку "Наша Україна", трибуна була оформлена в помаранчевому стилі, відзначає КВУ.

Окрім цього на Рівненщині в місті Сарни у приміщенні будинку культури проводилася зустріч з виборцями кандидата в депутативід блоку Литвина Зарубінським. На зустріч масово звозили автобусами працівників державних лісових господарств Сарненського і Клесівського районів.

Всім присутнім на цій зустрічі в обов’язковому порядку надавалася агітаційна література блоку і анкети. Також на цьому заході в робочий час було зафіксовано присутність декількох державних виконавців місцевого РВ ДВС.

КВУ відзначає, що органи місцевої влади "дуже часто не справляються із своїми обов‘язками, в частині забезпечення організації та проведення виборів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування