Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин попередив Єханурова, що його не так зрозуміють

Середа, 1 березня 2006, 14:46

Голова Верховної Ради Володимир Литвин застерігає прем'єр-міністра Юрія Єханурова щодо наміру уряду зробити в квітні кадрові висновки за підсумками роботи державних обласних адміністрацій.

"На мою думку, це може дати підстави, щоб порушити питання в такій площині, що це розборки результатами виборів", - сказав Литвин, виступаючи в середу в Києві на засіданні уряду, присвяченому соціально-економічному розвиткові України в минулому році.

Раніше прем'єр заявив, що Кабінет міністрів у квітні проаналізує підсумки соціально-економічного розвитку регіонів у минулому році і здійснить заміну неефективних керівників місцевих органів виконавчої влади.

Глава українського уряду також відзначив, що в суспільстві накопичилася "критична маса претензій" до діяльності місцевих органів влади.

"Ми повинні забезпечити політичну нейтральність, підсилити інституційну здатність органів виконавчої влади на принципах законності, компетентності і професійності", - підкреслив прем'єр.

Литвин також закликав Кабмін почати роботу над підготовкою змін до бюджету 2006 року в зв'язку з можливими корективами макроекономічних показників, закладених у бюджеті.

За його словами, підготовка змін у бюджет на нинішній рік дозволила б внести стабільність і передбачуваність у розвиток країни

У той же час спікер закликав уникати популізму в питанні скасування депутатської недоторканності.

Виступаючи на засіданні кабінету міністрів, Литвин підкреслив, що той, хто про це заявляє, робить це для того, щоб сподобатися людям, а голосувати за це не збирається.

"Я запропонував депутатам: давайте усі підпишемося і привселюдно задекларуємо, що якщо не зараз, то приймемо цей документ після того, як завершитися виборча кампанія", - сказав Литвин.

Спікер парламенту розкритикував визначення "депутатська недоторканність", відзначивши, що існує закон "Про порядок притягнення депутатів до кримінальної відповідальності".

"Щодо закону про недоторканність, я не знаю такого закону, оскільки недоторканність може бути тоді, коли дружина-народний депутат приходить додому, на нічну сорочку вдягає значок депутатський, або чоловік на піжаму, і говорить дружині, що я - недоторканний. Є закон про порядок притягнення депутатів до кримінальної відповідальності", - сказав Литвин.

Крім того, Литвин підкреслив, що цей закон з'явився в результаті домовленостей у процесі формування уряду. "Отут потрібно усім говорити про спільну відповідальність", - сказав український спікер.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування