Їсти ковбасу і пити шампанське стає невигідно

Середа, 1 березня 2006, 16:58

Найближчим часом в Україні передбачається подорожчання ковбасних виробів і дефіцит шампанських виноматеріалів.

За словами заступника правління концерну "Укрсадвинпром" Володимира Воєводіна, дефіцит шампанських виноматеріалів може скласти 33-36,6% потреб українських шампанських заводів.

Як зазначив Воєводін, це буде пов'язано, зокрема, з очікуваним скороченням врожаю винограду в порівнянні з 2005 роком у результаті сильних морозів у січні-на початку лютого поточного року.

"Ми прогнозуємо значне зменшення збору винограду. Воно може досягти 50% вала", - сказав він.

Як зазначив президент асоціації "Союз оптовиків і виробників алкоголю і тютюну" В'ячеслав Сокерчак, зменшення збору винограду через морози може скласти до 30%, однак ці оцінки попередні, оскільки робота з обстеження виноградників закінчиться тільки в березні.

Голова правління Одеського заводу шампанських вин Дмитро Ткаченко відзначив, що скорочення внутрішнього виробництва виноматеріалів також спостерігалося в минулому році, через що підприємства первинного виноробства почали імпортувати їх з Молдови.

За даними Одеського заводу шампанських вин, зокрема, з травня по вересень минулого року імпорт молдавських виноматеріалів в Україну склав 700 тис. дол.

Водночас Національна асоціація виробників м'яса і м'ясних продуктів "Укрм’ясо" прогнозує подорожчання ковбас вищого сорту на 10-15% за реалізації норм, передбачених законом про м'ясо та м'ясні продукти, який зараз знаходиться на підписанні в президента.

Таку думку висловив голова правління асоціації "Укрм’ясо" Володимир Попов.

На думку Попова, якщо ухвалений Верховною Радою закон буде підписано президентом, то, в цілому, він зіграє певну роль у підвищенні якості вироблених м'ясних продуктів.

Крім того, його реалізація призведе до скорочення кількості невеликих м'ясних цехів, яких зараз у країні нараховується близько 2,5 тис. і які виробляють в основному низькоякісну продукцію.

Це буде пов'язано з тим, що документ припускає атестацію м’ясопереробних підприємств кожні п'ять років.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування