Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УКРАЇНА ДОМОВИЛАСЬ З США ПРО СОТ РАНІШЕ ЗА РОСІЮ

Середа, 1 березня 2006, 22:11

США й Україна завершили двосторонні переговори про умови доступу на ринки товарів і послуг у рамках підготовки України до вступу до Світової організації торгівлі.

Як повідомив Офіс торговельного представника США в середу, міністр економіки України Арсеній Яценюк підпише угоду з торговельним представником США Робом Портманом (Rob Portman) у Вашингтоні 6 березня 2006 року.

"Ця угода є віхою для обох країн у наших спільних торговельних відносинах. Вона підтверджує прихильність України всеохоплюючим реформам і економічній лібералізації. Вона також демонструє рішучість України приєднатися до міжнародної торговельної системи", - сказав Портман.

"Як результат цих переговорів, ми можемо очікувати поглиблення двостороннього співробітництва з економічних питань і сильного поштовху спробам України завершити переговори про вступ (до СОТ)", - додав торговельний представник США.

Офіс торговельного представника США нагадує, що Україна веде переговори про вступ до СОТ з 1994 року і дотепер не завершила двосторонні переговори з вісьмома іншими країнами. Для вступу до СОТ їй також необхідно завершити багатосторонні переговори з Робочою групою по розгляду української заявки на вступ до СОТ, відзначає американське відомство.

Воно вказує, що Україна усе ще знаходиться в процесі приведення законодавства у відповідність до вимог СОТ.

Офіс торговельного представника також відзначив, що США продовжують працювати з іншими кандидатами на вступ, зокрема Росією та В'єтнамом, і сподіваються укласти ці двосторонні угоди в найближчому майбутньому.

Як повідомлялося, офіційний Київ планував вступити до СОТ до кінця 2005 року, однак не домігся поставленої мети через відмову парламенту ухвалити низку законодавчих актів і незакінчених двосторонніх переговорів, з яких найбільш проблемними були переговори зі США й Австралією.

Новою можливою датою вступу України до СОТ називається літо-осінь 2006 року.
Зокрема, 23 лютого Україна підписала двосторонній протокол про доступ на ринки товарів і послуг з Єгиптом, довівши їхню загальну кількість до 42.

Міністр економіки Яценюк у середині лютого заявив, що підписання двостороннього протоколу зі США на даному етапі є головним завданням України на шляху до СОТ. "Як тільки ми з американцями протокол підпишемо, з іншими відразу ж набагато легше стане домовлятися", - сказав він.

Прем'єр Юрій Єхануров 27 лютого відзначив, що для вступу до СОТ необхідно прийняти ще 3-4 закони.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори"

Ні Ющенко, ні Янукович не обійдуться без Литвина

Для Тимошенко Ахметов - остання надія

На виборах у Києві з'явився віртуальний блок?


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування