БАКАЙ НАЗИВАЄ УКРАЇНУ "ПРОЙДЕНИМ ЕТАПОМ", ХОЧА І ЗУСТРІЧАВСЯ З ПЛАЧКОВИМ

П'ятниця, 3 березня 2006, 00:12

Екс-керівник Держуправління справами Ігор Бакай не має наміру повертатися в Україну і є громадянином Росії.

Про це він розповів в інтерв’ю телеканалу "Інтер" у четвер ввечері, продемонструвавши паспорт громадянина Росії та інші документи.

"Всі свої таланти в Україні я вже розкрив. Україна для мене – це пройдений етап", - додав Бакай.

За його словами, він покинув Україну за 3 місяці до президентських виборів 2004 року, оскільки йому запропонували роботу в Росії.

Бакай заперечив усі звинувачення на свою адресу щодо зловживання службовим становищем і розкрадання державного майна в особливо великих розмірах, звинувативши при цьому міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у наклепі.

"Я нічого не приватизував, злого умислу не було… Для мене це повний шок, коли мені кажуть, що я вкрав 200, 300 мільйонів", - сказав він.

За його словами, він не підписував жодних документів, які б могли призвести до кримінальної відповідальності.

"Те, що мені інкримінують, там моїх підписів нема. Я жодного підпису не поставив, поки юридичне управління не дало юридичного висновку. Під кожним моїм підписом є юридичний висновок", - зазначив екс-керівник ДУС.

Водночас Бакай готовий приїхати в Україну для надання свідчень у разі, якщо з нього знімуть усі звинувачення і припинять міжнародний розшук.

Бакай також повідомив, що брав участь у російсько-українських переговорах на "середньому рівні", особисто бачився з міністром енергетики Іваном Плачковим і мав телефонні розмови з "більш високими фігурами" з української сторони.

За його словами, він готовий надавати допомогу будь-яким українським політичним діячам, якщо вони до нього звернуться, але особисто не братиме участі у політичному житті.

Бакай також сказав, що він має інформацію, що Луценко наймав "злочинців" для того, щоб ті "викрали" його з Росії і привезли в Україну.

Бакай також зазначив, що Луценко має громадянство Ізраїлю.

Повну розшифровку інтерв’ю з Бакаєм читайте незабаром.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...