Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов дав добро покарати пресу, яка пише свідчення із суду

П'ятниця, 3 березня 2006, 10:34

Юридичні консультанти Рината Ахметова заявляють, що вони одержали вказівку використовувати всі припустимі за законом засоби і відповісти на некоректні публікації про свого клієнта і проти нього.

Про це говориться в заяві юрконсультантів, розповсюдженій у вівторок.

Юристи називають ці публікації "помилковими і такими, що не відповідною дійсності" і пов'язують їх з участю свого клієнта у виборчій кампанії. Бізнесмен Ахметов є кандидатом у депутати від Партії регіонів.

Як повідомлялося, 6 березня продовжиться засідання Апеляційного суду Донецької області в слуханні справи за обвинуваченням колишнього майора міліції В'ячеслава Синенка в організації вибуху на стадіоні "Шахтар" у 1995 році, що спричинила смерть 8 людей.

У розповсюдженій ЗМІ інформації про засідання цього суду в лютому приводилися висловлення підсудного про свою роботу в міліції, зокрема, про затримання якогось Рухманова, якого Синенко назвав "бойовиком Рината Ахметова".

Низка видань також приводила висловлення Синенка про те, що за наказом Ахметова на нього був вчинений напад і йому погрожували.

Вибух на стадіоні "Шахтар" у Донецьку відбувся під час футбольного матчу між командами "Шахтар" (Донецьк) і "Таврія" (Сімферополь).

У результаті загинув президент футбольного клуба "Шахтар", керівник фірми "Люкс" Ойкаті (Олександр) Брагін (який, за даними міліції, був кримінальним авторитетом по кличці Алік Грек), а також п'ятеро його охоронців на чолі з начальником служби безпеки "Люкса", екс-керівником контррозвідки облуправління КДБ, полковником у запасі Віктором Двойних.

Юрист і партнер міжнародної юридичної фірми "Ейкін Гамп Страус Хауер енд Фелд ЛЛП" (Aking Gump Strauss Hauer & Feld LLP) Марко МакДугалл заявляє, що видання "просто повторюють помилкові показання людини, яку обвинувачують в убивстві і яка намагається уникнути покарання".

Юристи вказують на публікації на сайті інтернет-видання "Острів" "Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу".

"Вони не повідомили ніяких важливих фактів цієї справи - усі факти загальновідомі. Замість цього, публікація "Острова" обмежується повторенням помилкових заяв підсудного, що є обвинувачуваним у справі про убивство", - говориться в заяві.

Ще один юрист Aking Gump Рендолф Теслик розцінює це як "елемент очевидної кампанії, спрямованої на приховання істини і заподіяння шкоди репутації Ахметова напередодні парламентських виборів".

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори"

Ні Ющенко, ні Янукович не обійдуться без Литвина

Для Тимошенко Ахметов - остання надія

На виборах у Києві з'явився віртуальний блок?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...