Ющенко вирішив ні з ким не домовлятися

П'ятниця, 3 березня 2006, 12:27

Президент Віктор Ющенко не проводить переговорів з жодною політичною силою про формування майбутньої коаліції і кандидатуру прем’єр-міністра.

Про це у п’ятницю на традиційному брифінгу в секретаріаті президента заявив перший заступник глави секретаріату Іван Васюник.

"Президент України на цей час не веде з жодною політичною силою – суб’єктом виборчого процесу - переговорів щодо формування коаліції і кандидатури прем’єр-міністра у новій Верховній Раді", - сказав він.

Водночас Васюник наголосив на такій "принциповій" позиції, яку відстоюватиме глава держави: "Предмет діалогу буде навколо програми реформ президента".

За словами Васюника, коли буде утворена коаліція у новій ВР, тоді президент – як це робиться в європейських цивілізованих країнах - буде з цією коаліцією "вести переговори навколо програми діяльності, а не навколо конкретної особи".

Крім того, за словами Васюника, президент має намір звернутися до парламенту з проханням внести зміни до закону про вибори народних депутатів щодо роботи членів виборчих дільниць.

Він нагадав, що одна з проблем виборчої кампанії - це неукомплектованість виборчих дільниць. На даний час виборчкоми недоукомплектовані 12 тисячами осіб.

"І друга проблема, що унеможливить голосування членів дільничних виборчих комісій, тих членів, що мають право голосувати на інших дільницях. Тут потрібно вирішити питання відкріпних талонів", - зазначив Васюник.

За його словами, внесення змін до закону про вибори вирішить дані проблеми.

Васюник також повідомив, що президент у п'ятницю дав доручення разом з ЦВК детально проаналізувати всі можливі факти використання адміністративного ресурсу.

Він пояснив, що таке доручення пов'язане з тим, що президенту надійшла низка звернень щодо можливого використання адмінресурсу в ході виборчої кампанії, зокрема, це стосується "Укрзалізниці" і партії "Відродження".

Ющенко також має намір підписати указ, що зафіксує механізм реалізації пріоритетних програм розвитку країни.

"На наступному тижні президент підпише указ, що зафіксує механізми реалізації пріоритетних програм розвитку, а також забезпечить реальну участь громадськості в цьому процесі", - сказав Васюник.

Він також повідомив, що за дорученням президента будуть сформовані програмні ради, у які ввійдуть представники центральних органів виконавчої влади, секретаріату президента, експерти, депутати.


УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування