Литвину не потрібні вибачення, йому досить грошей?

П'ятниця, 3 березня 2006, 15:20

Депутат фракції Соцпартії Микола Рудьковський має вибачитися перед спікером парламенту Володимиром Литвином відповідно до рішення суду, однак спікеру не потрібні такі вибачення.

Про це заявив Литвин на прес-конференції в Чернівецькій області, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Спікер підкреслив, що судовий розгляд по цьому питанню був тривалим процесом і "тривалою епопеєю".

На думку Литвина, надалі, якщо буде бажання відповідача, то він зможе оскаржити це рішення суду, у протилежному випадку, "як у цивілізованій державі, він повинен принести публічні вибачення".

"Хоча мені ці публічні вибачення і не потрібні", - додав спікер.

Про справу щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе Литвин сказав, що ця проблема існує для нього, як для будь-якого політика і будь-якої людини.

"Це велика провокація, що була організована й інспірована", - додав Литвин.

Спікер ще раз підкреслив, що необхідно дати відповідь на питання, хто був організатором цієї кампанії.

На думку Литвина, той, хто був її організатором, той має безпосереднє відношення і до зникнення журналіста Гонгадзе.

2 березня Дніпровський районний суд Києва задовольнив позов голови Верховної Ради Литвина до члена фракції Соцпартії Рудьковського про захист честі, достоїнства і відшкодування морального збитку.

Зокрема, суд визнав висловлення Рудьковського про причетність Литвина до справи про убивство журналіста Гонгадзе недостовірними і такими, що порочать честь і гідність спікера.

Суд зобов'язав Рудьковського на черговому, після вступу рішення суду в законну силу, пленарному засіданні ВР, спростувати розповсюджену ним недостовірну інформацію і принести Литвину вибачення.

Також, відповідно до рішення суду, з Рудьковського на користь Литвина має бути стягнено моральний збиток у розмірі 1 грн., а також 8,5 грн. судового збору і 2 тис. грн. вартості послуг адвоката.

Заява про апеляційне оскарження рішення може бути подана в апеляційний суд протягом 10 днів із дня його оголошення.

Як відомо, раніше Рудьковський заявляв, що Литвин просив екс-президента Леоніда Кучму "вплинути на міністра внутрішніх справ, і міністр внутрішніх справ вплинув на Георгія (Гонгадзе)".

Рудьковський також стверджував, що саме Литвин "і його поплічники" п'ять років блокували розслідування справи Гонгадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування