Янукович пронюхав про банкрутство "Нафтогазу"

Субота, 4 березня 2006, 13:55

Партія регіонів заявляє про банкрутство НАК "Нафтогаз України" і намір влади підняти ціни на газ на 50% з 1 квітня.

Про це говориться в заяві IX з'їзду Партії регіонів у зв'язку з підвищенням ціни на газ і банкрутством НАК "Нафтогаз України", розповсюдженій прес-службою партії.

Вона заявляє, що має у своєму розпорядженні документальні підтвердження того, що "НАК "Нафтогаз України" усього за рік стала фактичним банкрутом. Дефіцит її бюджету досяг 2-х млрд. грн".

У заяві також стверджується, що з 1 квітня ціни на газ для населення будуть підняті на 50% - з 185 грн. за тисячу кубометрів до 277,5 грн. Аналогічне підвищення чекає й бюджетні установи (школи, лікарні, дитячі садки і т.д.).

Крім того, за інформацією партії, на 1 вересня заплановано ще одне підвищення, внаслідок чого газ подорожчає вдвічі в порівнянні з нинішньою ціною.

Також, говориться в заяві, влада пропонує встановити 100% надбавку до ціни для всіх споживачів, у яких відсутні лічильники газу.

"По-четверте, влада збирається звільнити "Нафтогаз" не тільки від сплати податків, зокрема ПДВ, але й дозволити йому не платити за транзит газу через територію України. Ці пільги обійдуться бюджету України в недоотриманих 15 мільярдів гривень!", - говориться в заяві.

Партія регіонів вимагає від президента привселюдно дати пояснення політиці, здійснюваній в газовій сфері, від Верховної Ради - провести позачергове засідання з питання ситуації в газовій галузі у зв'язку з фактичним банкрутством НАК "Нафтогаз України" і загрозою повного колапсу економіки.

Від Генпрокуратури партія вимагає негайно провести розслідування діяльності НАК "Нафтогаз України" і притягти до відповідальності всіх причетних до афер із цінами на газ.

Партія регіонів також заявляє про проведення 14 березня акції протесту проти "антинародної політики".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування