Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк поставив "аутсайдеру" Медведчуку запитання

Субота, 4 березня 2006, 17:37

Ініціювання Всеукраїнського референдуму щодо вступу України до НАТО є політичною провокацією аутсайдерів парламентських виборів, які у такий спосіб намагаються привернути до себе увагу.

Таку думку висловив у суботу на прес-конференції у Дніпропетровську міністр закордонних справ, голова Народного Руху України Борис Тарасюк.

За його словами, суспільство має публічно висловити своє ставлення до НАТО. Однак спосіб, який нині використовують окремі політичні сили, які до 2004 року були при владі та виступали за членство в НАТО, є наразі політичною кон’юнктурою та нагнітанням істерії.

Тарасюк назвав проведення даного референдуму "неадекватним кроком". На думку міністра, згідно з опитуванням, понад 60 відсотків українських громадян або не поінформовані, або погано поінформовані щодо Північноатлантичного Альянсу.

За словами Тарасюка, "референдум треба проводити після того, як громадяни України отримають вичерпну інформацію про НАТО та стосунки з ним нашої країни".

"У мене запитання до "не так-чистів" - що вони зробили для поінформованості населення України в останні роки?", - запитав міністр.

Тарасюк підкреслив, що понад 80 відсотків українців отримують інформацію про НАТО із загальнонаціональних телеканалів. "Всі знають, кому належать ці телеканали". – зауважив міністр закордонних справ.

Він також підкреслив, що МЗС та уряд розпочали інформувати населення щодо Північноатлантичного Альянсу. З цією метою створено урядовий комітет з питань євроінтеграції на чолі з міністром закордонних справ.

Тарасюк також піддав критиці керівництво Держтелерадіо України, яким "майже нічого не робиться щодо поінформованості громадян з цього питання". За його словами, "це небажання зайнятися цією проблемою, а не брак коштів, як наголошують у Держтелерадіо".

За словами міністра, зазначена проблема буде вирішена вже найближчим часом.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...