Росія не знає, кому належить половина "РосУкрЕнерго"

Понеділок, 6 березня 2006, 10:13

Уряду Росії не відомо, чиї інтереси представляє Raiffeisen Investment AG у спільному з "Газпромом" підприємстві RosUkrEnergo AG.

"Наша сторона, як і раніше, не має інформації щодо бенефіціаріїв, що стоять за часткою, зафіксованою за Raiffeisen Investment", - заявив у понеділок в інтерв'ю газеті "Ведомости" міністр промисловості й енергетики Росії, член ради директорів "Газпрому" Віктор Христенко.

У січні український прем'єр Юрій Єхануров заявляв, що "керівництво Raiffeisen Investment пообіцяло, що точна структура прав власності RоsUкrЕnеrgо буде оголошена в процесі реєстрації акцій цієї компанії на Західно-Європейській біржі через 12-18 місяців".

RosUkrEnergo з початку 2005 року є оператором з транзиту туркменського газу в Україну, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, RosUkrEnergo у координації з російським ТОВ "Газекспорт" займається реалізацією середньоазіатського газу в Європі.

Компанії Raiffeisen Investment AG через дочірню структуру - Centragas Holding A.G. (обидві - Австрія) належить 50% акцій RosUkrEnergo, ще 50% акцій RosUkrEnergo належить компанії ARosgas Holding AG (Швейцарія), дочірній структурі Газпромбанку.

Недавно рада директорів "Газпрому" ухвалила угоду щодо покупки частки RosUkrEnergo у "дочки" "Газпромбанка" по історичній вартості за 2,3 млн. євро.

Чистий прибуток RosUkrEnergo за 9 місяців 2005 року склав 14,269 млрд. рублів, виторг - 83,362 млрд. рублів, вартість активів - 47,669 млрд. рублів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування