Списочник Тимошенко проти "джинси"

Понеділок, 6 березня 2006, 11:08

В Україну дійсно прийшла свобода слова, але вона не перемогла остаточно, вважає кандидат у депутати за списком БЮТ Андрій Шевченко.

Таке враження у нього склалося "в результаті аналізу діяльності засобів масової інформації в ході виборчої кампанії-2006".

Шевченко погоджується з тим, що на даний час ситуація з мас-медіа кардинально відрізняється від тієї, що існувала до президентських виборів, однак заявив, що зараз є ряд загроз, що викликають стурбованість як у нього, зокрема, так і в БЮТ узагалі.

Серед таких загроз Шевченко виділяє "велику кількість прихованої реклами, матеріалів під замовлення, тобто так званої "джинси". "Це найбільш джинсові вибори в історії виборів в Україні", - заявив Шевченко.

На даний час кандидат у депутати "не бачить способу, як зупинити цей процес, тому що усі мас-медіа включилися в нього - починаючи від центральних, закінчуючи регіональними ЗМІ".

Крім того, за словами Шевченка, відсутній баланс у висвітленні виборчої кампанії. Він зазначив, що в загальному тенденція залишається такою, що "одна політична сила домінує в ЗМІ, і це, звичайно, стосується партії влади".

Загрозою Шевченко назвав і нездатність багатьох журналістів розділити передвиборну кампанію і свою професійну діяльність.

"Це найбільш журналістські вибори", - сказав він, додавши, що зараз велика кількість журналістів бере участь у виборах-2006, але вони в той же час залишаються працювати в мас-медіа, що істотно підриває довіру до професії журналіста.

Шевченко йде 5 номером у списку кандидатів у депутати від Блоку Юлії Тимошенко.

У той же час БЮТ оприлюднив хартію свободи слова-2006. Серед принципів, якими блок обіцяє "керуватися у своїй діяльності" - невтручання власників в інформаційну політику каналів, що закріплюється відповідними договорами.

Доступність інформації про реальних власників каналів, нерозміщення прихованої реклами під виглядом новин, робота мас-медіа жорстко в правовому полі й обмеження реклами алкоголю та тютюну.

БЮТ закликав "всіх учасників приєднатися до їхньої ініціативи і задекларувати своє бачення майбутнього української журналістики".

Українська правда за матеріалами Ліга і прес-служби БЮТ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування