Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич буде потерпілим, якщо Турчинов зізнається про прослушку

Понеділок, 6 березня 2006, 11:57

Член "Нашої України" Роман Зварич підтверджує, що СБУ незаконно прослуховувало його розмови під час його перебування на посаді міністра юстиції.

“Мені стало відомо, що відкрито кримінальну справу за фактом несанкціонованого прослуховування СБУ моїх розмов під час перебування на посаді міністра юстиції, – сказав Зварич у понеділок, повідомляє прес-служба "Нашої України".

За його словами, поки йому невідомі подробиці цієї справи.

"Якщо мова йде про прослуховування вищих посадових осіб держави, і навіть послів, то це є грубим порушенням законодавства, і за такі дії, згідно з Кримінальним кодексом, передбачається дуже суворе покарання”, - зазначив Зварич.

“Мені важко уявити, що такі дії могли мати місце без відома тогочасного керівника СБУ Олександра Турчинова”, – додав він.

За словами Зварича, якщо інформація про прослуховування його розмов підтвердиться, то він наполягатиме на тому, щоб йому був наданий статус потерпілого.

"І таким чином я матиму відповідні юридичні і процесуальні підстави для захисту своїх конституційних прав”, - сказав він.

Раніше міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляв про відкриття Генпрокуратурою кримінальної справи за фактом прослуховування міждержавних переговорів між керівництвом України та Росії.

"Наша Україна" заявляла про незаконне прослуховування СБУ Зварича і екс-секретаря РНБО Петра Порошенка.

Водночас Турчинов спростовує всі звинувачення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування