Луценку подарують помаранчеві нари

Понеділок, 6 березня 2006, 12:12

Блок Наталії Вітренко "Народна опозиція" збирає документи, що можуть бути використані для оскарження результатів парламентських виборів.

"Ми готуємо всі матеріали для того, щоб потім у разі потреби заперечувати взагалі правомірність результатів виборів, доводячи, що було перекручено вільне волевиявлення громадян", - заявила Вітренко на прес-конференції в понеділок.

"Яке це вільне волевиявлення громадян, якщо тиражується неправда, якщо постійний наклеп, якщо не дають людям взагалі можливості розібратися", - сказала вона, навівши приклад заяви міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, оскаржені її блоком у суді.

Вітренко відзначила, що єдиним дійсно законним способом активної агітації є теледебати, "а все інше - те, що робить Луценко, те, що робить міліція або не робить міліція - це саме і є грубе порушення закону".

Вона заявила, що під час своїх поїздок регіонами практично на кожній зустрічі одержує інформацію про те, що виборці не знаходять себе в списках.

"Вибори вже зараз йдуть недемократично, і потрібно готуватися до самих мерзенних ситуацій 26 березня", - заявила лідер "Народної опозиції".

У цей же час блок Вітренко провів всеукраїнську акцію "За чесні вибори без Луценко".

Біля півтори тисяч чоловік переважно літнього віку пройшли маршем від пам'ятника Леніну Хрещатиком до секретаріату президента, де планується виступ самої Вітренко.

Після цього учасники акції збираються йти до МВС, де, за словами одного з лідерів "Народної опозиції" Володимира Марченко, висловлять своє ставлення до міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Вони також побувають у Генпрокуратури і Центральної виборчої комісії.

Учасники акції несуть імпровізовані нари помаранчевого кольору, на яких написано "Луценко - на нари" і також поміщена карикатура міністра внутрішніх справ, передає "Інтерфакс-Україна".

Серед атрибутів акції - три макети помаранчевих валіз, на яких написано з однієї сторони Made in USA, з іншої сторони на кожній з валіз написано: на першому "Ющенко", на другому - "Мороз", на третьому - "Тимошенко".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування