Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія вже звинуватила Україну в зриві переговорів по Придністров'ю?

Понеділок, 6 березня 2006, 19:06

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Анатолій Кінах відкидає звинувачення російської сторони в здійсненні економічного блокування Придністров'я.

Про це Кінах заявив під час телефонної розмови з прем’єром Молдови Василем Тарлевим, передає прес-служба РНБО.

"Ми відкидаємо припущення щодо можливості будь-яких дій, які можна оцінювати як елементи економічної блокади регіону", - відмітив Кінах.

Як зазначив Кінах, Україна виконуватиме свої міжнародні зобов’язання щодо забезпечення максимально безболісного переходу до нового регламенту проходження придністровських товарів через українсько-молдавський кордон.

За його словами, для України у зв’язку з удосконаленням митного проходження придністровських товарів через українсько-молдавський кордон принципово важливо не допустити погіршення економічної ситуації в Придністров’ї та не створити штучні торговельно-економічні бар’єри в регіоні.

Ситуацію в Придністров’ї Кінах також обговорив із секретарем Ради безпеки Росії Ігорем Івановим. Під час розмови йшлося також про можливість посилення координації дій обох відомств у врегулюванні Придністровського конфлікту.

Наголошувалось, зокрема, на тому, що Придністровський конфлікт повинен вирішуватися виключно демократичним шляхом із збереженням територіальної цілісності Республіки Молдови, посиленням безпеки її кордонів.

Між тим МЗС Росії не виключає, що кризова ситуація в Придністровї на кордоні з Україною може сильно ускладнити поновлення переговорів по придністровському регулюванню у форматі "5+2" (Молдова, Придністров'я, посередники – Росія, Україна, ОБСЄ та спостерігачі від США і ЄС).

"Я не виключаю, що криза, яка зараз спостерігається, може багато в чому ускладнити повернення усіх за стіл переговорів", - сказав посол з особливих доручень МЗС Росії Валерій Нестерушкін, слова якого наводить "Інтерфакс-Україна".

За його словами, придністровці вже заявляли, що у випадку економічного тиску можуть відмовитися від участі в переговорах.

"Складно вести переговори, коли вам викручують руки і просять робити вигляд, начебто нічого не відбувається", - говорили представники Придніпров’я, нагадав Нестерушкін.

За його словами, із приводу можливих термінів поновлення переговорів у форматі "5+2" "ворожити передчасно".

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування