Ющенко розхвалив Єханурова

Понеділок, 6 березня 2006, 20:35

Президент Віктор Ющенко позитивно оцінює результати роботи Кабінету Міністрів, очолюваного Юрієм Єхануровим.

"Я думаю, що 2005 рік у плані роботи, яку зробив уряд Єханурова, був одним із найбільш успішних економічних і соціальних років України", – сказав Ющенко в інтерв’ю Першому Національному телеканалу.

Говорячи про соціальні показники минулого року, він нагадав, що рівень безробіття скоротився на 1,5% і становить нині 7%. Наповнення держбюджету зросло до рекордної позначки – в 1,6 разу більше, ніж у 2004 році. Вдвічі збільшилися валютні резерви країни.

За його словами, негативні тенденції в економіці, характерні для першого півріччя минулого року, восени були зламані.

"З жовтня місяця ми маємо підйом практично всіх галузей промислового виробництва, окрім будівництва і оптової торгівлі", – зазначив президент.

На його думку, уряду Єханурова вдалося досить швидко перейти "від політики щомісячних криз, які супроводжували країну" до стабільної економічної ситуації. Це, в свою чергу, вплинуло на зростання заробітної плати та розвиток соціальних програм.

За минулий рік номінальна заробітна плата піднялася в середньому на 34%, а в бюджетній сфері – більш ніж у півтора разу, зазначив Ющенко. При цьому реальні доходи громадян виросли на 20%.

"Я сказав би, що це дуже здорові тенденції, які безумовно треба зберегти у 2006 році", – наголосив Ющенко. "І прем’єр, і його уряд сьогодні заслуговують хорошої, компетентної, позитивної оцінки", – сказав президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування