Литвин не хоче обмежувати Божу благодать

Вівторок, 7 березня 2006, 10:30

Спікер Володимир Литвин не збирається приєднуватися до коаліцій заради одержання портфелів.

"Мені не потрібно об'єднання заради того, щоб розподілити посади й у черговий раз поділити країну. Мене не приваблюють портфелі - я вже все в цьому житті й у політиці бачив", - сказав він в інтерв'ю Коммерсант-Власть.

"Я ні до кого не збираюся приєднуватися. Я думаю, що до центра, до конструктивізму будуть притягатися різні частини суспільства. Ми вже сьогодні відчуваємо, що в суспільстві є запит на конструктивізм", - відзначив Литвин.

За його словами, якщо говорити про блокування з кимось, то з'являються дві небезпеки.

"Перша - інші затоваришують проти мене. Друга - в людей виникне спокуса: мовляв, чого ми будемо голосувати за цю партію, краще вже проголосуємо за ті, з ким він хоче блокуватися. Мені ж особисто потрібно, щоб ми були вагомою політичною силою тому, що це буде благо для країни", - сказав Литвин.

При цьому він не став прогнозувати, скільки відсотків одержить на виборах його партія.

"Усе, що одержимо, буде наше. Це будуть відсотки стабільності. Я б не хотів обмежувати Божу благодать", - сказав лідер Народного блоку Литвина.

На питання, ким він бачить себе після виборів, Литвин відповів: "Якщо захочу, буду прем'єр-міністром. Або просто головою Верховної Ради".

"Але зараз я хочу одного: щоб люди усвідомили, що ми - це ті люди, які дадуть результат. Я знаю, що таке президенти, прем'єр-міністри. Я багатьох з них бачив, брав участь у діалогах з ними. У мене є чітке уявлення, яким повинен бути президент, голова Ради, прем'єр. Я знаю зсередини проблеми України, я знаю минуле України", - сказав він.

У той же час Литвин підкреслив, що в тому, що стосується інтересів країни, він "готовий співробітничати з ким завгодно, переступити через свої особисті симпатії й антипатії, якщо це буде потрібно для людей".

Литвин відмовився відповісти на запитання, з ким з політиків він ніколи не ввійшов би в одну команду.

"Чому я повинен опускатися до таких деталей? Я б не хотів вести передвиборчу кампанію проти когось. Своїми питаннями ви мене штовхаєте на той шлях, яким йде більшість українських політиків", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування