Ющенко дав Луценку та Медведьку 15 днів

Вівторок, 7 березня 2006, 13:37

Рада нацбезпеки й оборони ухвалив рішення про необхідність створення в першому півріччі 2006 року Національної служби розслідувань.

"Прийняте рішення про необхідність створення Національної служби розслідування, у першу чергу для боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади", - заявив секретар РНБО Анатолій Кінах на брифінгу по закінченню засідання Нацбеза у вівторок у Києві

"Є спільна думка вдосконалення оперативної діяльності в першу чергу в таких структурах як Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки, Генпрокуратура", - додав він.

Кінах також відзначив принципове значення питань, що стосується створення національної служби розслідування.

"На жаль, статистика підтверджує що, по суті, ми маємо факт імітації боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади. Тому поставлено задачу в першому півріччі 2006 року вийти на рішення про створення Національної служби розслідування, що буде займатися боротьбою з корупцією у вищих ешелонах влади, його протидії", - сказав Кінах.

РНБО також прийняв рішення про необхідність відділення від Генпрокуратури і Служби безпеки функцій досудового слідства і для цього відповідного держкомітету в структурі МВС.

"При цьому планується сконцентрувати функцію досудового слідства в спеціальному комітеті в Міністерстві внутрішніх справ", - сказав Кінах.

За його словами, планується, що в держкомітет, що буде займатися досудовим слідством, будуть передані функції як Генпрокуратури, так і СБУ, "для того, щоб це був єдиний незалежний орган, що працює сучасними методами на принципі верховенства законів".

Кінах також відзначив, що в контексті реформування МВС планується трасформація Внутрішніх військ у Національну гвардію і внесення відповідних змін у законодавчі акти.

Він відзначив, що в ході засідання РНБО було відзначено, що СБУ на сьогодні дублює ряд функцій прокуратури і МВС, і тому необхідно в ході реформування правоохоронних органів максимально направити її діяльність на рішення питань, що створюють погрозу національної безпеки.

"У першу чергу Служба безпеки має займатися контр розвідувальною діяльністю", - сказав секретар Радбезу.

У свою чергу президент Віктор Ющенко дав 15 днів керівникам правоохоронних органів на доробку концепції реформування правоохоронних органів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування