Литвин допоможе Давидовичу в останній момент?

Вівторок, 7 березня 2006, 13:56

Парламентська кампанія в Україні відбудеться, і на її організацію будуть мобілізовані всі сили в останній момент, вважає голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Про це Литвин заявив у вівторок у Полтаві, відповідаючи на питання про те, чи існує загроза зриву парламентських виборів через неготовність виборчих комісій до роботи у ряді регіонів.

Литвин підкреслив, що, судячи з інформації, яку в понеділок на нараді надав голова ЦВК Ярослав Давидович, існує проблема з кадровим забезпеченням виборчих комісій.

"На це накладаються певні плани зірвати вибори в регіонах, де та чи інша політична сила відчуває себе непевно", - сказав Литвин.

"Але я впевнений, що ми зробимо усе разом з ЦВК для того, щоб вибори відбулися, і щоб вони відбулися штатно", - підкреслив Литвин.

"Думаю, відбудеться усе за українським сценарієм - ми до останнього будемо тягти, потім мобілізуємося і проведемо вибори на більш-менш гідному рівні", - сказав Литвин.

На питання про можливості розмежування за часом проведення виборів у Верховну Раду й у місцеві органи влади, спікер підкреслив, що така пропозиція "має право на життя".

У той же час, за словами Литвина, ця пропозиція "трохи спізнилася". Спікер пояснив, що з політичної точки зору погодити позиції в сесійному залі Верховної Ради для прийняття такого рішення буде неможливо.

Крім того, за словами Литвина, з економічної точки зору на проведення окремо виборів у Верховну Раду й у місцеві органи влади в держбюджеті не передбачені кошти.

Коментуючи заяву лідера фракції БЮТ Олега Білоруса про те, що БЮТ і блок "Наша Україна" готові запропонувати створити коаліцію Народному блоку Литвина, Литвин підкреслив, що для нього це новина, і він не читав цю інформацію.

Спікер також зазначив, що до завершення виборчої кампанії залишилося усього лише 19 днів, і кожній політичній силі необхідно пройти свою дорогу - на виборах усі суперники.

Після виборів необхідно буде окреслити концепцію задачі і програму розвитку України, навколо якої і об'єднуватися.

Литвин також зазначив, що закликав до цього неодноразово, однак його пропозиція не знайшла відгуків. "Потрібно почати з цього (визначити програму розвитку України), а потім подивимося", - додав він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування