Україна чекає від США ще одну добру новину і Буша

Вівторок, 7 березня 2006, 14:04

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк сподівається на скасування США в найближчий час поправки Джексона-Венніка.

"Питання скасування поправки Джексона-Венiка регулярно порушувалося пiд час двостороннiх зустрiчей на всiх рiвнях. Готовнiсть сторiн спiвпрацювати з метою скасування цього релiкту минулих часiв вiдображено у Спiльнiй заявi президентiв України та США вiд 4 квiтня ц.р", - сказав Тарасюк в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

Міністр нагадав, що18 листопада 2005 сенат США проголосував за скасування поправки Джексона-Венiка. Для остаточного вирiшення згаданого питання необхiдне аналогiчне рiшення Палати представникiв, пiсля чого закон має пiдписати президент США, зазначив Тарасюк.

Він також відзначив, що напередодні візиту до Вашингтону направив вiдповiдне звернення до членiв Палати представникiв США.

"Американськi конгресмени висловлюють готовнiсть пiдтримати резолюцiю щодо вiдмiни дiї поправки Джексона-Веннiка стосовно України. Сподiваюся, що в найближчi днi дане питання вирiшиться позитивно", - додав Тарасюк.

Міністр також повідомив, що планує зустрiч з вiце-президентом США Ричардом Чейнi, в ході якої має намір передати послання президента Віктора Ющенка президентовi США Бушу.

За словами Тарасюка, у своєму листi Ющенко висловив вдячнiсть Бушу "за послiдовну пiдтримку реформаторських крокiв керiвництва української держави".

"У посланi також окресленi прiоритетнi напрями українсько-американської взаємодiї на найближчу перспективу, зокрема пiдтримка з боку США демократичних та економiчних перетворень у нашiй країнi, реалiзацiї курсу на євроатлантичну інтеграцію", - додав Тарасюк.

Окрім цього міністр планує під час перебування у Вашингтонi поновити запрошення Ющенка президентовi США вiдвiдати Україну, а також обговорити практичнi питання органiзацiї його вiзиту.

"Ми з оптимiзмом дивимося на майбутнє українсько-американських вiдносин. Впевнений, що вiзит української делегацiї сприятиме їх успiшному розвитковi i стане додатковим поштовхом для реалiзацiї тих цiлей та завдань, якi були окресленi президентами України та США в Спiльнiй декларацiї, пiдписанiй 4 квiтня 2005 року", - зазначив Тарасюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування