У Єханурова вирішили, що росіяни дестабілізують ситуацію

Вівторок, 7 березня 2006, 15:01

Кабінет міністрів розцінює заяви про економічну блокаду Придністров'я як спробу дестабілізувати політичну та економічну ситуацію у регіоні.

Про це йдеться у заяві уряду, поширеній прес-службою кабміну у вівторок.

"Уряд України стурбований інформацією про блокування в регіоні під’їзних доріг до пунктів пропуску на придністровській ділянці українсько-молдовського кордону", - йдеться у заяві.

Як сказано в документі, уряд розцінює такі дії "як спробу дестабілізувати політичну та економічну ситуацію у регіоні, завдати шкоди позитивній динаміці процесу врегулювання придністровської проблеми".

"Уряд України заявляє: Україна нікого не блокує", - зазначено в повідомленні.

Уряд також наголошує, що "впорядкування митного режиму спрямовано на забезпечення ефективного контролю за переміщенням товарів та вантажів через українсько-молдовський державний кордон"

Також, як наголошує кабмін, новий митний режим має спрямувати зовнішньоекономічну діяльність придністровських суб’єктів господарювання у прозоре та легітимне русло.

Раніше Росія та Придністров'я заявляли про те, що впровадження нового митного режиму між Молдовою та Україною є економічною блокадою та політичним тиском на Придністров'я.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування