Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв вирішив, що Європа зневажає Україну

Вівторок, 7 березня 2006, 18:44

Продаж Bank Burgenland (Австрія) страхової компанії Grazer Wechselseitige Versicherung AG (GRAWE, Австрія) продемонструвала зневажливе ставлення Євросоюзу до України.

Таку думку висловлюють в українському консорціумі в складі ВАТ "Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча" і ЗАТ "Укрпідшипник", що також претендував на покупку банку.

"На наш погляд, рішення австрійського регулятора ще раз продемонструвало зневажливе ставлення Євросоюзу до України. Ймовірно, в Австрії вважають, що наші підприємства ще "не дозріли" для роботи в ЄС", - зауважується в прес-релізі консорціуму.

У документі також зазначається, що таке рішення зберігає однобічний характер взаємин українських і австрійського інвестиційних ринків.

"Великі австрійські компанії вже давно відкрили для себе український ринок і зробили в нього серйозні інвестиції. У той же час Австрія не допускає до себе українські капітали, навіть не утрудняє себе перевіркою їхньої легальності", - йдеться в прес-релізі.

За оцінкою українського консорціуму, прийняте владою Австрії рішення не додасть "теплоти в економічних відносинах між двома країнами".

У прес-релізі зазначається, що пропозиція GRAWE була менш привабливою, ніж українських компаній-учасників консорціуму.

Головою ММК ім. Ілліча є соціаліст Володимир Бойко. "Укрпідшипник" контролюється братами Клюєвими.

Бойко займає 8 місце в списку СПУ у Верховну Раду.

Голова ради директорів "Укрпідшипника" Сергій Клюєв займає 62 місце в списку "Партії регіонів", а його брат депутат Андрій Клюєв – 14 місце у тому ж списку.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування