Ющенко не дозволив експериментувати з виселенням дітей з домівок

Середа, 8 березня 2006, 10:22

Президент Віктор Ющенко зі своїми пропозиціями повернув для повторного розгляду Верховною Радою Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, пов'язаних з проведенням експерименту в житловому будівництві на базі холдингової компанії "Київміськбуд".

На думку Ющенка, положення зазначеного Закону суперечать Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік" та деяких інших законодавчих актів", Бюджетному кодексу України та Конституції України.

Крім того, арезидент звертає увагу на те, що пропоновані вказаним Законом зміни до Сімейного кодексу України зводяться до надання права судам приймати рішення про виселення батьків разом з малолітніми (неповнолітніми) дітьми із орендованого житла та житла, переданого в іпотеку, без згоди органу опіки та піклування.

Це матиме наслідком послаблення існуючого захисту прав дітей та може призвести до порушень їх прав на житло, вважає Ющенко.

Пропозиції глави держави під час розгляду Закону на пленарному засіданні Верховної Ради представлятиме перший заступник міністра фінансів Віктор Кальник, повідомляє прес-служба президента.

Закон був прийнятий парламентом 8 лютого 2006 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування