Європа зробила висновки з Росії й України

Середа, 8 березня 2006, 10:48

Європейський союз закликає своїх членів створити єдину політику в області енергетики й укласти енергетичний пакт із Росією.

У документі, присвяченому цьому питанню, Єврокомісія стверджує, що єдина політика дозволить ЄС укладати більш вигідні угоди з постачальниками, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Дуррау Баррозу заявив, що члени ЄС повинні відмовитися від 25 "різних і нескоординованих" стратегій в області енергетики, і що вони повинні говорити з постачальниками "з єдиної позиції".

Говорячи про укладення енергетичного пакту з Росією, Баррозу повідомив, що президент Росії Путін запросив його до Москви, щоб обговорити питання енергетичної безпеки.

"Думаю, що ми один від одного залежимо, - пояснив європейський чиновник. - Звичайно, нам потрібні енергетичні ресурси, що поставляються з Росії, зокрема, газ. Я думаю, що й в інтересах Росії мати стабільний ринок [збуту]".

За словами Баррозу, Європа повинна звернути увагу на альтернативні джерела енергії, зокрема, на АЕС.

Глава Єврокомісії вважає, що через 20 років половина споживаної ЄС енергії повинна надходити від джерел з низьким змістом вуглецю.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування