Американський подарунок допоможе металургії

Середа, 8 березня 2006, 21:14

Міністр економіки Арсеній Яценюк вважає, що скасування поправки Джексона-Веніка щодо України дасть можливість розвиватися українській металургії.

Таку думку він висловив у середу ввечері в ефірі каналу "Інтер", коментуючи розгляд Конгресом США скасування поправки щодо України, який проходить в даний момент.

"Скасування всіх цих поправок і відновлення нормальних торгівельних відносин дасть можливість в першу чергу металургії, яка знаходиться в східному регіоні України, нормально розвивати стосунки і поставляти значні обсяги товарів до США", - сказав Яценюк.

Він також прогнозує подвоєння товарообороту з США в разі скасування поправки. Міністр зазначив, що сьогодні зовнішньоторгівельний оборот України та США складає 1,5 млрд. доларів.

"Я переконаний в тому, що за умови скасування поправки Джексона-Веніка і завершення цієї великої епопеї, яка називається нормальні торгівельні стосунки з США, наш товарооборот подвоїться", - сказав він.

Коментуючи ймовірність скасування правки, Яценюк зазначив, що у вівторок "було засідання конгресового комітету з питань бюджетного регулювання, і атмосфера була надзвичайно позитивною".

"Поки що ми не маємо взагалі ніякої негативної реакції. Більше того, я хотів би підкреслити, що всі члени Конгресу США підтримують Україну", - сказав міністр.

"Навіть ті окремі конгресмени, які висловлювали неоднозначну позицію ще буквально декілька днів тому, як конгресмен Лантус, сьогодні він офіційно також підтримав Україну", - сказав він.

Яценюк також висловив переконання, що скасування поправки Джексона-Веніка є завершальним етапом роботи президента та уряду України щодо встановлення нормальних торгівельних стосунків зі Сполученими Штатами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування