Ющенко потрібний Януковичу як прапор?

Четвер, 9 березня 2006, 09:39

Голова комітету Європарламенту зі зв'язків з Україною Марек Сівєц вважає, що на даний час неможливо говорити, яка політична сила переможе на парламентських виборах.

Однак європарламентарій переконаний, що, хто б не став прем'єр-міністром, він буде мати потребу в співпраці з президентом Віктором Ющенком, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ніхто не знає, хто переможе на цих виборах, ніхто не знає, хто буде прем'єр-міністром, хто, кінець кінцем, одержить владу", - зазначив євродепутат.

Сівєц вважає, що "хто завгодно, включаючи Віктора Януковича, мають потребу в Ющенкові як у прапорі, тому що Ющенко - це торговельний бренд України".

"Якщо ви хотіли б щось зробити ще десь, крім Москви, наприклад, з Європейським Союзом, вам необхідний Ющенко. Без нього немає діалогу", - упевнений євродепутат.

"Звичайно, я спрощую - ніхто не скаже, що, якщо прем'єр-міністром буде обраний Янукович або хто завгодно, ми не будемо з ним розмовляти. Але ми знаємо, якого роду буде цей діалог: ви можете говорити, зустрічатися, але ніщо не буде просуватися вперед", - зазначив Сівєц.

"Ющенко є визнаним лідером, як європейський лідер, що користується довірою, як герой революції", - додав він.

Крім того, європарламентарій вважає малоймовірним залучення адміністративного ресурсу.

"Ця можливість (використання адмінресурсу) завжди існує. Я можу уявити, що, наслідуючи старі приклади поведінки, адміністрація буде робити якнайкраще", - зауважив Сівєц.

"Але я думаю, що адміністрація не візьме на себе цей ризик, як говорять американці, класти яйця в один кошик. Це - ризик: навіть якщо я люблю Ющенка, я не упевнений у тому, що буде післязавтра", - додав він.

"Чому я повинен ризикувати, йдучи на кримінал, проти закону і навіть проти ідеї помаранчевої революції?", - пояснив свою думку євродепутат.

Сівєц також вважає, що можливі помилки, що можуть бути допущені, не вплинуть на результати голосування.

"Якщо і будуть деякі помилки, вони не будуть мати впливу на результати голосування. Я не вірю, що деякі дії можуть створити фальсифікацію", - підкреслив європарламентарій.

Політик також вважає, що не слід переоцінювати результати соціологічних опитувань. "Мій політичний досвід говорить про те, що до того моменту, поки не закриються виборчі дільниці, будь-які цифри можуть бути помилковими", - відзначив він.

У ході дводенного візиту в Україну Сівєц візьме участь у засіданні круглого столу, присвяченого питанням європейської інтеграції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування