Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Брат Клюєва хоче повторити подвиг Тарути

Четвер, 9 березня 2006, 09:54

Український консорціум у складі Маріупольського меткомбинату ім. Ілліча і "Укрпідшипника" має намір оскаржити рішення з продажу Bank Burgenland (Австрія) страхової компанії Grazer Wechselseitige Versicherung AG (Австрія).

"Ми маємо намір оскаржити рішення в Єврокомісії, щоб довести дискримінацію стосовно іноземного претендента", — заявив Сергій Клюєв на прес-конференції у Відні, пише газета "Дело".

Розчарування приватизаційним процесом висловив також і посол України в Австрії Володимир Єльченко.

За його словами, мова йшла тільки про те, щоб "зберегти банк у руках австрійців".

На думку Єльченка, "австрійці образили бізнес-співтовариство України". Він натякає, що з подібною несправедливістю можуть зіштовхнутися й австрійські інвестори, які хочуть прийти в Україну.

У той же час представник уряду австрійської землі Бургенланд Раух Бауер виключає можливість задоволення скарг Клюєвих. "Приватизація пройшла чесно і відкрито відповідно до норм ЄС", — стверджує він.

Однак адвокати юридичної компанії "Правіс" вважають, що в братів Клюєвих є всі шанси переглянути підсумок конкурсу в Європейському суді.

"Однак спочатку їм треба буде пройти всі інстанції, починаючи з судів місцевої юрисдикції в Австрії", — говорить адвокат Олексій Рєзніков. На думку його колеги Арсенія Мілютіна, весь позов може тривати до шести років.

Як відомо, півтора роки тому українська корпорація ІСД домоглася перегляду приватизації польського меткомбінату "Гута Ченстохова".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування