Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку не все розповіли про "блокаду" Придністров'я?

Четвер, 9 березня 2006, 12:10

У Києві та Тирасполі буде створено комісії з обговорення ситуації на придністровській ділянці молдавсько-українського кордону.

Така домовленість досягнута у ході телефонної розмови лідера Придністров'я Ігоря Смирнова з президентом Віктором Ющенком.

Смирнов повідомив у вівторок ввечері журналістам, що розмова відбулася з ініціативи Ющенка.

"З розмови я зрозумів про недостатню інформованість президента України його підлеглими про те, що насправді відбувається. Я роз'яснив, що Меморандум 1997 року є основним документом, який надає право Придністров'ю самостійно вести зовнішньоекономічну діяльність", - сказав Смирнов.

Лідер ПМР підкреслив, що всі питання переміщення вантажів мають вирішуватися "разом з митницею Придністров'я".

У ході телефонної розмови Смирнов і Ющенко також обговорили питання відкриття виборчих дільниць у Придністров’ї у день виборів українського парламенту.

Раніше Київ заявив, що не має наміру відкривати їх на території ПМР.

У той же час посол з особливих доручень МЗС Росії Валерій Кеняйкін вважає, що введення нових митних правил для Придністров'я з боку України спричиняє економічну блокаду невизнаної республіки.

"Взято курс на економічну блокаду Придністров'я", - заявив він в ефірі телеканала "Росія" у четвер.

"Можна називати справу як кому завгодно, можна назвати блокадою, можна назвати економічною ізоляцією", - додав Кеняйкін.

У той же час перший заступник міністра іноземних справ Володимир Огризко заявив, що введення нового порядку оформлення придністровських товарів на українсько-молдавському кордоні продиктований тим, що Придністров'я є частиною Молдавії.

На його думку, причиною сформованої ситуації на українсько-молдавському кордоні стала "самоізоляція режиму Смирнова, що має на меті не поліпшити, а погіршити ситуацію".

Заступник голови зовнішньополітичного відомства також висловив думку про те, що виходом зі сформованої ситуації є реєстрація придністровських суб'єктів у Кишиневі.

"Вихід у тім, що суб'єкти господарювання Придністров'я мають зареєструватися в Кишиневі", - сказав він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...