Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни думають, що Україна хоче "удушити" Придністров’я

Четвер, 9 березня 2006, 13:28

Російська міжвідомча група експертів, яка прибула до Тирасполя, прийшла до висновку, що ситуація в Придністров’ї може призвести до масштабної економічної кризи.

Про це члени делегації розповіли журналістам на прес-конференції за підсумками роботи в Придністров’ї, повідомляють РИА Новости.

Посол з особливих доручень МЗС Росії Валерій Кеняйкін зазначив, що "технічні процедури митного оформлення переросли в політичну проблему із найнегативнішими можливими наслідками".

"Фактично руками України і Молдови взятий курс на економічну ізоляцію Придністров’я усупереч тим домовленостям, які взяли на себе всі сторони в рамках Московського Меморандуму від 8 травня 1997 року, де Придністров’ю надано права ведення самостійної економічної діяльності", - сказав керівник російської делегації.

Він нагадав, що Меморандум є основним документом, який до останнього часу визначав зовнішньоекономічну діяльність Придністров’я і взаємини в економічній галузі між Молдовою та Придністров’ям, між Придністров’ям та Україною.

"Зараз цей документ ігнорується. Можна назвати справу як кому завгодно, можна назвати блокадою, можна назвати економічною ізоляцією, можна назвати економічним удушенням, але суть залишається одна - економічними методами вирішити політичні задачі, змусити Придністров’я піти на політичні поступки в рамках провідного переговорного процесу", - підкреслив представник МЗС Росії.

Під час відвідування в середу пункту пропуску Новий Гоян - Платоново на придністровській ділянці молдавсько-українського кордону Кеняйкін повідомив журналістам про робочу ідею, яку він має намір довести до керівництва Росії після повернення з Придністров’я.

Вона полягає в проведенні в Москві економічної конференції за участю Росії, Придністров’я, України і Молдови з проблеми, яка призвела до напруженої ситуації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...