Україні повернули готель, у продажі якого обвинувачують Бакая

Четвер, 9 березня 2006, 19:00

Госпсуд Києва задовольнив позов прокурора Криму, визнавши недійсним договір купівлі-продажу російським "Внешторгбанком" споруд кримського пансіонату "Гліцинія", а також додаткових угод до нього.

За інформацією прес-служби Прокуратури Криму, одночасно судом допущена двостороння реституція (повернення сторонами один одному всього отриманого за недійсною угодою).

У прес-службі нагадали, що 20 травня 2005 року прокурором Криму був заявлений позов в інтересах держави до Держуправління справами, "Міжнародний дитячий центр "Артек" і ВАТ "Внешторгбанк".

Зокрема, позов про визнання недійсними розпорядження ДУС під керівництвом Ігоря Бакая про відчуження майна пансіонату "Гліцинія", відомого також, як колишня "держдача №1".

Одночасно було поставлене питання про розірвання договору купівлі-продажу і додаткових угод між "Міжнародним дитячим центром "Артек" і ВАТ "Внешторгбанк".

Вимоги прокурора Криму були мотивовані тим, що розпорядження ДУС і угоди між "Міжнародним дитячим центром "Артек" і ВАТ "Внешторгбанк" підлягають визнанню недійсними як таких, що суперечать актам цивільного законодавства.

Раніше міністр внутрішніх справ Юрій Луценко зазначав, що одним з обвинувачень на адресу Бакая є продаж санаторію "Гліцинія", "який за копійки перейшов у власність Російської Федерації".

"І відбулося це за рахунок зовсім незаконних дій ДУС, очолюваного Бакаєм. Ряд інших готелів також були продані за копійки комерційним структурам", - додав Луценко.

Українська правда за матеріалами "Комерсант", "Дзеркало тижня"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування