Мати Гонгадзе вибачилася перед Кучмою, бо Ющенко такий самий

Понеділок, 3 квітня 2006, 12:45

Мати загиблого журналіста Георгія Гонгадзе Леся Гонгадзе заявляє, що їй і її адвокату Андрію Федуру не було надано результати останньої експертизи "таращанського тіла", проведеної в Німеччині.

"Я не бачила жодних результатів. Ні мені, ні моєму адвокату Андрію Федуру ніхто їх не надав", - сказала вона в інтерв'ю міжнародному щотижневику "Профиль-Украина", додавши, що "у прокуратурі відповіли, що ці результати знаходяться в суді".

На думку Лесі Гонгадзе, не до кінця доведено, що "таращанське тіло" належить Георгію Гонгадзе.

Відповідаючи на питання, чому суд не сприяє встановленню того, кому належить тіло, Леся Гонгадзе зазначила: "Це говорить про те, що спочатку потрібно було ідентифікувати тіло, а потім судити убивць".

"Я була тільки на одному засіданні суду. Я дуже погано себе почуваю. Я не займаюся політикою і судити, хто правий, хто винуватий, не можу", - сказала вона, відповідаючи на питання, чи є в неї впевненість, що саме ті люди, які сидять на лаві підсудних, причетні до вбивства Георгія.

"Я – мама, і для мене найголовніше – довідатися, біля кого мене повинні поховати", - підсумувала Леся Гонгадзе.

На її думку, із приходом до влади нового президента, у розслідуванні справи Гонгадзе мало що змінилося.

"Мій син пропав, коли Кучма був президентом, Ющенко – прем'єр-міністром, а Тимошенко – віце-прем'єром. З тих пір уже двічі змінився парламент, у країні новий президент. Юля другий раз хоче йти в прем'єри. А справа Гонгадзе в якому стані була, у такому і залишається", - сказала вона.

"Я прошу вибачення в Леоніда Кучми, що я про нього погано говорила. Може, якби була можливість з ним зустрітися... Але я тоді думала, що президент всесильний, і це він гальмує справу. А тепер я зрозуміла, що Кучма такий самий, як і всі інші наші президенти. Він не був вільною людиною", - сказала Леся Гонгадзе.


Обком, "Новости Украина"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...