Член Партії регіонів битиме противників "як не в парламенті, так вдома"

Понеділок, 3 квітня 2006, 19:15

Майбутній депутат від Партії регіонів Ян Табачник висловив бажання працювати в парламентському комітеті боротьби з організованою злочинністю.

"Я не претендую на те, щоб очолювати його, головою має бути досвідчений юрист, а я б просто спостерігав, щоб боротьба відбувалася саме зі злочинцями, а не зі звичайними людьми", - сказав він в інтерв'ю УНІАН.

"Я колись казав своїм виборцям, я не можу знизити ціну на газ, на цукор, але я буду вас захищати. Бо я завжди вас захищав", - розповідає акордеоніст.

"У фільмі "Список Шиндлера" є прекрасна фраза: якщо ти врятував одну людину, ти врятував цілий світ. А я врятував не одну людину. Сотні... І ніколи про це раніше не говорив", - додав він.

У той же час Табачник зауважив, що погодився б працювати у "комітеті, який колись було ліквідовано, - із захисту прав людини".

"Я працював над цим усе життя. Я знаю правозахисників з різних країн. Члени комітету Сахарова, члени комітету Гельсінської спілки, члени комітету Руденка - це все мої друзі, і я знаю, як можна працювати в цьому напрямку", - стверджує майбутній депутат.

На питання, якби Віктор Янукович увійшов у гранд-коаліцію і запропонував йому посаду міністра, Табачник відповів: "Ні, мені плювати на посади".

"Партію регіонів, до яких я належу, обікрали на десять відсотків мінімум. І хотілося би, щоб був перерахунок... Але ніхто з партії Регіонів не стрибає навколо свого лідера й не закликає йти до Майдану. Бо там порядні й розумні люди", - додав член "Регіонів".

На уточнення, чи має він на увазі водія Рината Ахметова, директора його служби охорони, які потрапили в парламент, Табачник зауважив: "Потрібно бути незіпсованою й недурною людиною, щоб не ховати свою посаду".

"Я не знаю, чим водій Ахметова гірший від тих депутатів, котрі просто купили собі диплом", - додав він.

Щодо присутності на пленарних засіданнях і засіданнях комітетів, то акордеоніст зізнався: "Я натура творча, може колись із якогось засідання і змиюся, але в принципі – планую все відвідувати. Я людина дисциплінована".

У той же час на згадування про Нестора Шуфрича та інших депутатів, які неодноразово використовували фізичну силу у парламенті, Табачник відповів: "Якщо ви думаєте, що мені це чуже, ви помиляєтеся".

"Якщо хтось захоче мене образити, зневажливо поставитися до мене, він пожаліє, що не помер маленьким. Якщо не приб'ю його у Верховній Раді, то вдома знайду", - додав майбутній депутат.

Також Табачник розповів, що, "на жаль", не зустрічається з екс-президентом Леонідом Кучмою.

"Дехто каже, що я друг Кучми. А я скажу так: існує друг Кучми, це – я, існує зять Кучми, це – Пінчук, існує син Кучми, це наш президент, який його називав батьком, й існують жополизи Кучми", - пояснив акордеоніст.

"У мене найкращий серед цих усіх титул. Бо слово "друг" загалом добре", - зауважив він.

"Якщо для когось Кучма загальна назва, це не означає, що воно загальне для всіх. Мені Кучма в житті ніколи нічого не давав, а тим, хто зараз обливає його брудом, він давав посади, давав можливість створити мільярдні бізнеси й багато всього іншого", - додав майбутній депутат.

На запитання, чи можуть у його програмі "Честь маю запросити" з'явитися помаранчеві політики, Табачник відповів, що "просто не може звернутися до них: "Честь маю запросити".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування