Росія пустить Білорусії газ дорожче, ніж Україні

Вівторок, 4 квітня 2006, 11:59

Російський "Газпром" має намір збільшити ціну на газ для Білорусії як мінімум у три рази, таким чином, вартість газу складе близько 140 доларів за тисячу кубометрів.

Про це заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Рязанов, виступаючи у вівторок на форумі "ПЕК Росії в 21 столітті".

"Зараз ціна - 46,68 дол. за 1 тис. кубометрів", - нагадав він.

Як повідомлялося раніше, у понеділок прем'єр-міністр Білорусії Сергій Сидорський зазначав, що протягом нинішнього року уряд буде спокійно вести переговори про ціну на російський газ на 2007 рік.

"Газпром" не робив заяв із приводу підвищення цін на газ для Білорусії. Було заявлено, що ми вступаємо в переговорний процес по 2007 рокові", - зазначав прем'єр-міністр Білорусії.

Він підкреслив, що "на 2006 рік для Білорусії ціна на газ ринкова - не 46,68 долари за 1000 кубометрів, як говорять журналісти, а майже 52 долари".

Як відомо, 4 січня НАК "Нафтогаз Україна" підписав з "Газпромом" п'ятирічний контракт. За ним російська компанія буде продавати Україні газ за ціною 230 доларів за тисячу кубометрів.

У той же час, постачальник газу в Україну "РосУкрЕнерго" буде поставляти газ у країну за ставкою 95 доларів за тисячу кубометрів. Таким чином середня вартість тисячі кубометрів газу для України коштуватиме близько 110 доларів.

Українська правда, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування