Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин боїться, що буде з парламентом, коли там домінуватимуть Януковичці

Вівторок, 4 квітня 2006, 13:40

Спікер Верховної ради Володимир Литвин закрив ранкове засідання парламенту на годину раніше.

Так він відреагував на заяву члена фракції Партії Регіонів Миколи Комара щодо неправомірності продовження сесії Верховної ради до 26 квітня. коли мають вібдутися парламентські слухання.

Комар зазначив, що на вівторок депутати мали прослухати лише звіт комісії по моніторингу виборів, а тепер до розкладу на вівторок занесена низка інших законопроектів.

"Чому саме сьогодні має лобіюватися питання приватизації заводу "Маяк". Чому має сьогодні "Укрнафта" лобіюватися, коли ми планували урочисте закриття сесії?" – зазначив він.

Тому фракції Партії регіонів та СДПУ(о) запропонувала проголосувати дві постанови, згідно із якими парламентські слухання замінити громадськими, "на які запросити депутатів усіх скликань", та закрити поточну сесію.

В свою чергу Литвин заявив про закриття ранкового засідання. А на заяви Комара, він зазначив:

"Я просив би колегу, коли він виступає від імені фракції читати, що на 4 квітня заплановано пленарне засідання".

"Коли ви прийняли рішення (про проведення парламентських слухань 26 квітня), і я попереджав, що ми не можемо проводити парламентські слухання. Тоді було сказано, що ВР продовжить свою роботу", - нагадав Литвин.

Він також наголосив, що закони, винесені на розгляд у вівторок були запропоновані саме фракцією партії регіонів.

"Це ваші пропозиції були і ви на цьому наполягали. Так що ви у себе розберіться у фракції, а потім будете виходити із звинуваченнями", - зазначив він.

Він також закликав депутатів проголосувати за обрання суддів Конституційного суду від Верховної Ради. "Основний мотив, чому ви вимагаєте закрити, ви не хочете виконувати рішення про обрання судів до Конституційного суду", - зазначив він.

"Давайте хоча б оберемо суддів, а нова Верховна Рада призведе їх до присяги", - зазначив він.

"Коли ви кажете про регламент, то очевидно, що Верховна Рада має виконувати своє призначення. Але я так думаю, що ж тоді буде у Верховній Раді, коли ви будете домінувати і вимагати, щоб кожен день голосівали так, як вам заманеться?" – спитав він.

"Тим більше коли не читаєте документів і не знаєте про що йде мова взагалі і виступаєте за дорученням фракції", - наголосив Литвин.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування