Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За Черновецького заступилася права рука Медведька?

Вівторок, 4 квітня 2006, 17:14

Леонід Черновецький заявляє, що Генпрокуратура закрила кримінальну справу щодо підкупу виборців, порушену проти нього нібито незаконно.

Про це Черновецький сказав у вівторок на мітингу біля Київської міської адміністрації, передає Обком з посиланням на Уніан.

На питання журналістів з приводу уточнення інформації про закриття справи, він надав документ без печаток, але з підписом – мер Леонід Черновецький, – у якому повідомляється:

"Сьогодні, 4 квітня 2006 року старший радник юстиції Кухарчук припинив незаконно порушену прокуратурою міста кримінальну справу за фактом нібито підкупу виборців моїми соратниками по виборам у місцеві ради і мера Києва".

Далі в документі Черновецький заявляє про свій протест проти всіх дій, що прокуратура міста робить по відношенню до "десятків тисяч скривджених, у буквальному значенні слова, громадян – мешканців міста Києва", що не мали можливості опротестувати багато незаконних рішень, що виносилися особисто Омельченком".

Далі в тексті Черновецький повідомляє, що він буде "порушувати питання перед Генпрокуратурою про притягнення всіх осіб прокуратури Києва під керівництвом Присяжнюка і Гоголя за конкретні порушення, що через їхню бездіяльність здійснювалися владою за останні роки".

Пізніше прес-служба генпрокуратури повідомила, що ГПУ винесла постанову про закриття кримінальної справи за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права шляхом підкупу виборців на виборах київського міського голови у зв'язку з відсутністю складу злочину.

У понеділок Генеральна прокуратура вимагала матеріали цієї справи в прокуратури Києва, повідомляє "Інтерфакс-Україна". Після їхнього розгляду Генпрокуратура ухвалила відповідне рішення.

Водночас депутат Верховної Ради Михайло Поживанов заявляє, що справу Черновецького було закрито заступником ген прокурора Віталієм Щоткіним.

"Я одержав інформацію, що безпосередньо заступник генерального прокурора України пан Віталій Щоткін відкликав справу з Київської міської прокуратури й своїм рішенням закрив цю справу", - сказав Поживанов, повідомляють "Українські новини".

Він не зміг відповісти, на яких підставах Генпрокуратура закрила справу.

За словами Поживанова, коли він одержить рішення прокуратури, то буде звертатися до Верховного Суду і оскаржувати її дії.

Крім того, він сказав, що доповнив свою скаргу про підкуп виборців Черновецьким, подану 3 квітня в Шевченківський районний суд, новими матеріалами.

Зі слів Поживанова, до нього надійшло близько 100 нових скарг від людей, які одержували продовольчі пайки від Черновецького напередодні виборів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування