Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банк Омельченка продадуть Ахметову?

Середа, 5 квітня 2006, 10:48

Контрольний пакет київського банку "Хрещатик" можуть продати бізнес-структурам, які фінансують Партію регіонів.

Про це пише газета "Дело".

Київська міська державна адміністрація може продати належний їй контрольний пакет (51,16%) акцій банку "Хрещатик".

"Рішення про продаж уже прийняте", — повідомило джерело газети.

Голова правління банку Дмитро Гриджук підтвердив, що пропозиції про продаж банку дійсно надходили. Він не виключає можливості продажу контрольного пакету акцій "Хрещатика" уже найближчим часом.

"Те, що "Хрещатик", що вважають підконтрольним колишньому мерові Києва Олександру Омельченку, може бути проданий після виборів, прогнозували багато аналітиків на цьому банку зав'язані усі фінансові потоки міської влади", - пише "Дело".

На думку аналітика інвестиційної компанії Millennium Capital Валерії Орешко, саме це може бути основною причиною продажу фінзакладу.

"Після виборів Омельченко втрачає контроль як над банком, так і над його основними клієнтами — вони тепер можуть перейти на обслуговування в іншу установу, скажімо Правекс-банк (почесним президентом цього банку є переможець виборів міського голови столиці Леонід Черновецький)", — пояснює Орешко.

Однак для того щоб продати акції "Хрещатика", Київміськадміністрація повинна одержати схвалення Київради, що, на думку деяких місцевих депутатів, буде непросто.

"Хрещатик" несе для міського бюджету "золоті яйця", — запевняє депутат Київради Олександр Волков.

Інтерес Партії регіонів до покупки столичного банку заперечує її член і почесний президент Укргазбанку Василь Горбаль. "Наскільки мені відомо, "Хрещатик" контролюють Андрій Іванов і Василь Хмельницький (обоє контролюють меткомбінат "Запоріжсталь"), і віддавати банк вони не збираються", — повідомив Горбаль.

Як раніше писало "Дело", запорізькі підприємці вже збільшили свою частку в капіталі "Хрещатика" до 7,8%.

Експерти не виключають, що в ході додемісії акцій банку на 78 млн. грн., яка почалася позавчора, дочірня структура комбінату — компанія "Запоріжсталь-Промівест" — зможе істотно збільшити свою частку в капіталі фінзакладу.

Однак, за словами джерела в міськадміністрації, запорізька група не є кінцевим покупцем банку, а лише "підставною особою" в угоді, що готується. Кінцевим покупцем, на думку учасників ринку, може стати група "СКМ", власник якої — Ринат Ахметов — є сьомим номером у списку Партії регіонів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування