Банк, пов'язаний з "РосУкрЕнерго", вирішив піти з України?

Середа, 5 квітня 2006, 11:00

Австрійський Raiffeisen International Bank-Holding AG, найбільша іноземна кредитна організація, що працює в країнах СНД, може продати дочірній банк "Райффайзенбанк Україна".

Про це йдеться у повідомленні банку, надісланому Віденській фондовій біржі.

Raiffeisen вирішив приступити до переговорів про продаж 100% акцій банку, що входить у десятку найбільших в Україні, зазначено в повідомленні.

Торік Raiffeisen купив 93,5% акцій найбільшого в Україні банку "Аваль" і раніше повідомляв про плани приєднання до нього "Райффайзенбанк Україна".

Продаж "дочки" дозволить йому не нести витрати, пов'язані зі злиттям двох організацій. Торговельна марка Raiffeisen не є частиною можливої угоди.

Якщо Raiffeisen не домовиться про продаж "Райффайзенбанк Україна" протягом декількох тижнів, плани з об'єднання банків будуть реалізовані, йдеться в повідомленні.

Raiffeisen також повідомив, що має намір перейменувати "Аваль" на "Райффайзенбанк банк Аваль".

"Райффайзенбанк Україна" створений у 1998 році, є дочірнім банком Raiffeisen International Bank-Holding AG і має мережу з майже 40 офісів.

За інформацією банку, до початку 2006 року Raiffeisen International Bank - Holding AG володів 99,99822% акцій "Райффайзенбанку Україна", Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG - 0,00178%.

Активи "Райффайзенбанку Україна" за 2005 рік збільшилися на 60% - до 7,048 млрд. гривень, кредитний портфель виріс за минулий рік на 76% і склав 6,018 млрд. грн.

За підсумками 2006 року банк одержав 83,8 млн. грн. чистого прибутку, що в 3,7 рази перевищує аналогічний показник 2004 року (22,942 млн. грн.).

Російський Raiffeisen нещодавно оголосив про покупку Імпексбанку, ставши найбільшим іноземним банком, що працює у РФ. Усього в Східній Європі Raiffeisen має 2000 офісів.

Райффайзен також є утримувачем акцій компанії "РосУкрЕнерго", що здійснює постачання російського і туркменського газу в Україну.


"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування