Москаль зібрався забрати в Ахметова завод

Четвер, 6 квітня 2006, 11:51

Губернатор Луганської області Геннадій Москаль звернувся у Фонд державного майна з вимогою скасувати договору купівлі-продажу 50%+1 акція ВАТ "Свердловський машзавод".

Цей пакет у грудні 2004 року був проданий на аукціоні за 9,5 млн. грн. "Дружковському машзаводу", підконтрольному компаніям Рината Ахметова, пише "Дело".

Відповідно до умов конкурсу, переможець зобов'язався частково погасити прострочену заборгованість заводу перед Пенсійним фондом у розмірі 0,6 млн. грн., забезпечити його прибуткову діяльність, збільшивши при цьому кількість робочих місць.

На думку Москаля, нинішній власник не виконує своїх інвестиційних зобов'язань по забезпеченню прибуткової роботи свердловського підприємства.

У прес-службі Фонду державного майна підтвердили, що за вимогою луганського губернатора відомство проводить позапланову перевірку виконання ВАТ "Дружковський машзавод" інвестиційних зобов'язань на ВАТ "Свердловський машзавод".

Заступник директора з економіки "Свердловського машзавода" Тетяна Барикіна підтвердила, що в 2005 році завод у два рази скоротив обсяги виробництва.

Заступник міського голови Дружковки Віталій Олійник повідомив, що торік Дружковський завод також зменшив обсяг виробництва на 30% через те, що бюджет не додав 207 млн. грн. шахтарям на модернізацію устаткування.

Експерти підтверджують, що машинобудівні підприємства в Дружковці і Свердловську є конкурентами, тому що роблять схожу продукцію — механізовані кріпи для шахт.

Тендерний комітет Мінвуглепрому в березні 2006 року розглянув пропозиції обох підприємств. Але в результаті державне замовлення на суму майже в 13 млн. грн. дісталося "Дружковському машзаводу", що за даними чиновників, зумів запропонувати кращу ціну, ніж підлеглий йому завод зі Свердловська.

ВАТ "Свердловський машзавод" спеціалізується на випуску запчастин для гірничо-шахтного устаткування і є монополістом по виробництву механізованих кріпів "Супутник". 50% +1 акція "Свердловського машзаводу" у грудні 2004 року були куплені ВАТ "Дружковський машзавод". 11.6 % підприємства належить ЗАТ "АРС", 28,3% — фізособам.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування