Безсмертний хоче, щоб Янукович не давав карасям дрімати

Четвер, 6 квітня 2006, 13:21

Питання створення коаліції з Партією регіонів на засіданні політради "Нашої України" не обговорювалось.

"Питання Партії регіонів взагалі не обговорювалося", заявив голова політради партії Роман Безсмертний в четвер на прес-конференції.

При цьому він повідомив, що "Наша Україна" офіційно не отримувала проекту коаліційної угоди, розробленого раніше Партією регіонів.

"Днями ми подивилися концептуальні засади цього документу і можу сказати, що окремі його положення для нас є неприйнятними", - зазначив він.

Зокрема, за словами Безсмертного неприйнятною є позиція стосовно "переходу на федеративний устрій для України, зміна вектора зовнішньої політики, державного статусу російської мови та відмови від інтегрування в євроатлантичні структури".

Надалі, на думку Безсмертного, Партія регіонів "має самотужки визначатися зі своїм статусом у майбутньому парламенті".

"Оскільки позиції в документі є для нас неприйнятними, мені складно сказати, чи настане колись час, коли ми дискутуватимемо з Регіонами... вони самі мають визначитися, чи вони формуватимуть опозиційний блок, чи вони будуть займати якийсь інший статус", - зазначив він.

"15 років української державності показали, що є опозиція українська, а є опозиція у вигляді п'ятої колони, яка діє проти української держави", - пояснив Безсмертний.

"Яку позицію займатимуть Регіони в майбутньому, мені складно сказати, оскільки попереду дуже складні переговори як з тими, хто формуватиме більшість, так і з тими, хто формуватиме опозицію", - додав він.

Безсмертний також зазначив, що потрібно забезпечити права опозиції і, можливо, віддати їй деякі владні посади.

"Потрібно визначатись з комітетами, які обов’язково треба передати опозиції. Для того, щоб карась не дрімав", - сказав він маючи на увазі владу.

"Для того, щоб щука (опозиція) завжди могла піймати його на порушеннях", - додав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування